mnb

Cornulete cu untura umplute cu nuca si gem

1.35KVizualizări
4.8
(4)

Desi am facut portie dubla de Craciun si aceste cornulete cu untura umplute cu nuca si gem, nu a ramas nici macar unul! Sunt extrem de fragede, de gustoase si usor de facut si nu, nu necesita niciun agent de crestere! Faceti reteta exact asa cum este scrisa!

Cornulete cu untura umplute cu nuca si gem

Ingrediente aluat cu untura

  • 500 g faină
  • putina sare
  • 200 g untura
  • 200 g smantana fermentata
  • 2 galbenusuri
  • un plic zahar vanilat

Pentru umplut

  • 250 g nuca macinata
  • un borcanel gem de prune

Zahar pudra pentru pudrat

Cornulete cu untura umplute cu nuca si gem-3

Preparare Cornulete cu untura umplute cu nuca si gem

Intr-un bol mare pune faina, sarea, untura rece taiata cubulete.

Cu varfurile degetelor amesteca pana cand obtii o consistenta asemanatoare cu nisipul.

Eu ma folosesc in acest pas de un tel pentru, metalic, cu care amestec bine sau pun totul in bolul robotului de bucatarie.

Adauga apoi smantana si galbenusurile si omogenizeaza aluatul fara insa a insista prea mult. Trebuie doar sa-l aduni si sa aiba un aspect omogen, nelipicios, placut la pipait.

  • Reteta cerea 150 ml smantana, insa in cazul tipului de faina folosit de mine au fost necesare 200 ml, faina absorbind mai mult lichid.
  • Decizi, in functie de faina folosita, daca mai este necesara smantana sau faina.

Imparte aluatul in 5 bile egale, acopera cu foile alimentara si da la rece pentru o ora.

Pregateste umplutura. Amesteca nuca macinata cu gemul. Nu pune tot gemul de la inceput.

Adauga treptat pana cand nuca e bine legata, dar amestecul destul de tare incat sa nu curga la copt.

Dupa ce a trecut o ora, infaineaza bine blatul de lucru si scoate o bila de aluat.

  • Modelare Cornulete

Intinde-o intr-o foaie subtire, de 22-25 diametru (un cerc) apoi portioneaz-o in raze, cat de mari/mici vrei tu.

Pune la baza fiecarei bucati putina umplutura, apoi ruleaza

Transfera cornuletele intr-o tava in care ai pus hartie pentru copt. Procedeaza la fel cu tot aluatul. Mie mi-au iesit 2 tavi, impreuna insumand 70 de cornulete.

Introdu prima tava la cuptor (in cuptorul preincalzit din timp) si coace cornuletele cu untura la 160 grade, program cu ventilatie, pe treapta din mijloc, pentru 15-18 minute sau pana cand incep sa prinda culoarea la capetele si baza e rumena.

Scoti tava cu cornulete cu untura umplute cu nuca si gem, lasi 2 minute si pudrezi din abundenta cu zahar pudra, invartindu-le pentru a pudra si baza.

Le asezi pe un platou si le lasi sa se raceasca complet, apoi poti servi.

De sarbatori cornuletele cu untura pot fi preparate cu o saptamana-doua inainte si pastrat in cutie de carton sau tabla.

aluat-cornulete-cu-untura-2

cornulete-cu-untura-si-gem-2

cornulete-cu-untura-si-nuca-2

Cornulete cu untura umplute cu nuca si gem-4

Cornulete cu untura umplute cu nuca si gem-3

Ne vedem si pe facebook – Retete papa bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

17 + 2 =