joi, august 22, 2019

Parfe cu afine si gem de capsuni

104Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Anul asta cred ca ma voi juca combinand toate aromle verii, in cupe reci, racoritoare.
Inghetatele astea cu frisca (parfe-urile), imi plac atat de mult tocmai pentru faptul ca nu trebuie scoase din congelator si reamestecate de n ori si totusi nu au pic de aschii de gheata.
Ieri am facut amestecul frisca, gem de capsuni, afine, lamaie si ciocolata, inspirata fiind de Ala Oancea .
Uite ce-a iesit.

430 gr frisca
100 gr ciocolata alba
100 gr gem capsuni (puteti pune capsuni, nu gem)
o manuta de afine (50 grame)
o jumatate de lamaie
zahar pudra doar daca mai doriti(frisca , ciocolata si gemul sunt destul de dulci)

Mixati bine frisca.
Ciocolata alba o topiti pe baie de abur impreuna cu 30 gr frisca lichida.
O lasati sa se raceasca bine.
Stoarceti lamaia.
Intr-un vas amestecati frisca, gemul, afinele, ciocolata topita acum deja racita si zeama de lamaie.
Omogenizati si turnati intr-o caserola.
Bagati la congelator.
Lasati cel putin 12 ore apoi scoateti, rasturnati pe o farfurie- eu l-am pus intr-o caserola si-am miscat usor peretii si s-a desprins repede.(daca ati pus intr-un vas nemaleabil il introduceti cateva secunde in apa calda apoi rasturnati)

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

24 de comentarii

Lasă un răspuns