Anul asta cred ca ma voi juca combinand toate aromle verii, in cupe reci, racoritoare.
Inghetatele astea cu frisca (parfe-urile), imi plac atat de mult tocmai pentru faptul ca nu trebuie scoase din congelator si reamestecate de n ori si totusi nu au pic de aschii de gheata.
Ieri am facut amestecul frisca, gem de capsuni, afine, lamaie si ciocolata, inspirata fiind de Ala Oancea .
Uite ce-a iesit.
430 gr frisca
100 gr ciocolata alba
100 gr gem capsuni (puteti pune capsuni, nu gem)
o manuta de afine (50 grame)
o jumatate de lamaie
zahar pudra doar daca mai doriti(frisca , ciocolata si gemul sunt destul de dulci)
Mixati bine frisca.
Ciocolata alba o topiti pe baie de abur impreuna cu 30 gr frisca lichida.
O lasati sa se raceasca bine.
Stoarceti lamaia.
Intr-un vas amestecati frisca, gemul, afinele, ciocolata topita acum deja racita si zeama de lamaie.
Omogenizati si turnati intr-o caserola.
Bagati la congelator.
Lasati cel putin 12 ore apoi scoateti, rasturnati pe o farfurie- eu l-am pus intr-o caserola si-am miscat usor peretii si s-a desprins repede.(daca ati pus intr-un vas nemaleabil il introduceti cateva secunde in apa calda apoi rasturnati)
Pan’ la vara nu mai vin pe la tine. :)))
gaby ne omori cu zile :)):))arata demential :*
Da’ de ce ,Miha, ca veneai saptamanal 🙁
:)))) :-*
Danutzo..zau n-as vrea sa omor pe nimeni, ca mai am de facut multe combinatii si-n puscarie..zic eu..ca nu ma lasa:)))
Ce culoare frumoasa!Îmi place parfeul tau ca nu e cu oua crude.
Salutari,
Maya
Propun ca urmatorul desert sa fie :
Parfe cu capsuni si gem de afine.
Se poate?
Multumesc, Maya. Si cel de ieri e la fel de bun si..nu are oua crude.
Duminica frumoasa.
Cristi :))))nu am gem de afine.
Daca-ti fac prin august,e bun?:))
Ce culoare…minunat arata!
Excelent!
O duminica placuta!
Buna!
Esti interesata de un link exchange cu http://www.istiri.net? Astept rapuns pe mail.
Mersi!
Deci,
Am ramas trista si nemangaiata cand am vazut bunatatea asta.
Ca e prea tarziu sa fug sa-mi iau frisca si capsuni.:(
Mac sa manac un mar.:)
Lia, draga:( :)))
Pup, saptamana frumoasa!
Combinatia de Schoko alb si Fructe este genialä.
Te-ai transformat intrun Monstru de Fotografie. Super Specialistä esti..Compliment mare
Esti tu amabil :P:)))
Multumesc frumos, imi place ceea ce fac. Si gatitul si fotografia.
Mai am foarte multe de invatat.
ps.Merg sa duc caprele la pascut :)))
Wow, arata incredibil. Noroc ca mai am niste gem de capsuni, stiu acum ce o sa pateasca 😀 De poze ce sa mai zic… superbe, la fel si lingurita 🙂
Multumesc mult, Carmen
Am pus gemul..asa..dupa gust.
La fel si zeama de lamaie; merge grozav.
De lingurita sunt indragostita si eu:D :))))
Pupici.
Gabyta cred ca vrei sa ne omori. Daca nu postez in urmatoarele 5 ore ceva…inseamna ca inca salivez cu gandul si fapta la parfe-ul tau…
Te pup
Gaby, fie-ti mila de noi!!!
Vreau si eu, dar problema este ca stiu raspunsul: fa-ti :))).
O zi frumoasa!
:))))).
Anto, da’ fa-l mama ca nu-i greu .:-*
:))))
Cum le stii tu pe toate, Ancutzo :)))
O zi minunata!!!
Buna Gaby, spune-mi pentru pozele in care apare parfe-ul, ai folosit iluminare din cateva directii ? e tare bine iluminata poza. Eu caut sa imi achizitionez ceva lumini bune pentru fotografia de produs.
Buna, Vlad.
Nu, nu am nicio sursa de iluminare cu exceptia luminii naturale pe care n-o „prind” de doua ori la fel :))
Ori e mai intunecat..ori e soare..
Nu, nu am nici aparat scump nici surse de iluminare.
deci sa inteleg ca la parfait, nu trebuie remixat continutul comgelat inainte de a-l ervi? ca nu atiu unde am mai citit ca trebuie..deci pan’ la urma cum e? nu am facut niciodata, dar tare bine arata si asa e, nu imi plac inghetatele cu aschii de gheata deloc!
Nu, nu trebuie remixat.
Secretul inghetatelor fara aschii consta in faptul ca nu contin ingrediente cu multa apa ci multe grasimi.
Aici e frisca, ciocolata, gemul deja e fiert…deci nu are ce lasa apa incat sa faca aschii
Mai am un parfe cu nesquik facut tot recent si a fost la fel de fin , facut la fel, fara remixare.