mnb

Prajitura cu zmeura ciocolata alba si frisca

2.27KVizualizări
4.7
(3)

In ultima vreme am facut o pasiune pentru deserturile cu zmeura, asa ca prajitura cu zmeura ciocolata alba si frisca ,este rezultat al acestei pasiuni.

Insiropata, cremoasa, dulce-acrisoara, reuseste sa iti satisfaca din plin pofta de un desert racoritor si bun.

prajitura cu zmeura ciocolata alba si frisca

Ingrediente

tava mare – de 24×34 cm – 24 bucati

Blat

  • 7 oua mari
  • 220 g zahar
  • 140 g faina alba
  • 140 amidon de porumb
  • putina sare
  • 3 linguri ulei

Crema

  • 200 g ciocolata alba
  • 350 g mascarpone
  • 350 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra (+/- 1-2 linguri)
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 6 g gelatina (granule sau foi)

Sos de zmeura

  • 350 g zmeura
  • 50 g zahar
  • 40 ml apa
  • 10 g amidon alimentar
  • un plic zahar vanilat

Frisca

  • 250 ml frisca lichida
  • zahar pudra dupa gust
  • 2 linguri zeama de lamaie

Sirop

  • 350 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • 2 linguri zeama lamaie

prajitura cu zmeura ciocolata alba si frisca-2

Preparare Prajitura cu zmeura ciocolata alba si frisca

Intr-un bol larg mixeaza ouale impreuna cu sarea pana se spumeaza usor.

Incepe sa adaugi treptat zaharul si mixeaza pentru cel putin 5 minute. Compozitia trebuie sa creasca in volum, sa se deschida la culoare si sa nu se mai simta zaharul prin ea. Adaugi uleiul si mixezi.

Cerni deasupra bolului faina amestecata cu amidonul si  faina.

Cu o spatula omogenizezi amestecand usor de jos in sus.

Pregatesti tava, o tapetezi cu hartie de copt. Lipeste cat mai bine de peretii tavii hartia, sa obtii un blat cu margini drepte (ungi cu putin unt tava)

Torni compozitia si nivelezi. Dai la cuptor, pe treapta doi, (il preincalzesti din timp) si coci la 160 grade pentru 30-35 minute – sa treaca testul cu scobitoarea.

Il scoti din tava, il lasi sa se raceasca apoi desprinzi hartia si feliezi in doua, pe grosime.

Pentru prepararea siropului dai in clocot 2 minute toate ingredientele, puse intr-un ibric.

Sosul de zmeura

Pui intr-un vas zmeura, apa si zaharul si pui la fiert.

Cand zaharul s-a topit s, gusti si vezi daca vrei sa faci sosul mai dulce. Zmeura mea era acra si am mai pus 2-3 linguri.

Am lasat la fiert pentu 5 minute, iar sprefical am adaugat amidonul diluat in foarte putina apa si am amestecat continuu pana cand sosul s-a ingrosat. Pui si zaharul vanilat si lasi la racit.

Crema 

Pui intr-un bol gelatina la hidratat in 40 ml apa rece.

Intr-o craticioara topesti ciocolata in 100 ml din frisca lichida.

Cand e omogen amestecul, opresti focul, lasi sa se racoreasca usor si pui gelatina (trebuie sa stea la hidratat minim 5 minute) Amesteci pana cand se topeste, apoi pui la racit amestecul. Lasi pana ajunge la temperatura camerei.

Intr-un bol pe care il prealabil l-ai lasat la rece impreuna cu paletele mixerului, pui mascarpone, frisca ramasa si 2-3 linguri de zahar pudra. Mixezi pentru 2-3 minute, apoi pui si zeama de lamaie si mixezi in continuare pana cand compozitia incepe sa devina ferma si adaugi treptat amestecul de ciocolata alba mixand continuu, Gusta sa vezi daca mai vrei zahar. Mai adaugi doar pudra, daca e cazul si mixezi pana cand crema are textura necesara.

Asamblare Prajitura cu zmeura ciocolata alba si frisca

Asezi prima felie de blat, insiropezi bine, intinzi uniform crema, apoi sosul, felia a doua si insiropezi din nou.

Dai tava la rece pentru o ora, apoi intinzi deasupra fisca mixata indulcita dupa gust, in care pui si seama de lamaie.

Frisca ferma o intinzi deasupra, apoi presari aschii de ciocolata alba.

Pe facebook ma gasesti la – RETETE PAPA BUN

Prajitura cu zmeura ciocolata alba si frisca

Prajitura cu zmeura ciocolata alba si frisca

Prajitura cu zmeura ciocolata alba si frisca

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.7 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

2 comentarii

Lasă un răspuns

6 − 4 =