Shaorma de casa
Si cand o apuci shaorma strangand-o cu ambele maini in timp ce sosul se prelinge printre bucatele din care-ai construit-o, si-ncepi sa-nfuleci din ea cu pofta ungandu-te paaaana la urechi, atunci chiar te-ntrebi daca exista mancare mai buna! No, fitosii (nu neaparat fitosii, poate doar cumpatatii) vor zice ca da, multe delicatese fine, cu numar de calorii echilibrat, in portioare mici, mici ce te-ajuta sa mentii talia trasa prin inel. Noi, astia mai de la tara, multumim celui ce-a adunat laolalta in acest „portofel” atata bunatate. Oare cui ar trebui sa-i multumim pentru aceasta reteta de shaorma.
Shorma de casa
Cum o fac eu?
Pai…lipiile de casa, maioneza de casa, doar ketchup cumpar cand nu mai am din cel pregatit de toamna.
Cartofii si puiul le pregatesc pe loc, in functie de cat de „light” simt nevoia sa mananc in acel moment.
Daca vreau mai sanatos le pregatesc pe gratar sau mai mult fiert, daca vreau „s-o fac lata” :))) aleg varianta prajirii. Carnea poate fi pregatita si impreuna cu o cantitate mica de sos, dupa gustul fiecaruia.
Se pot adauga multe alte ingrediente, se pot pune rondele de ceapa, rosii, castraveti murati, dar combinatia care ne place noua si pe care v-o arat voua azi, e declarata castigatoare la noi acasa 🙂
In reteta originala nu exista cartofi sau maioneza, dar cum romanul e invatat sa inmulteasca…:))), uite-asa se inmultesc si caloriile…
- Lipii – reteta aici – https://retetepapabun.ro/lipii-de-casa-lipii-pentru-shaorma/
- si aici – https://retetepapabun.ro/lipii-pentru-shaorma/
- ketchup dulce
- cartofi
- pui, condimentat dupa bunul plac- nu-i neaparat pui, puteti face si cu resturi de friptura, carne de oaie sau vita
- varza verde
- sos de maioneza cu smantana sau iaurt
Asamblarea se vede in imagini dar v-o scriu si-n cuvinte.
Trebuie sa ai totul la indemana, cat de cald posibil – faci cartofii si puiul simultan.
Puiul si cartofii le pregatesc ca AICI
Pregatesti fasii de folie alimentara, care vor ajuta la stabilitatea fiecarei portii de shaorma si la mancat.
Pui ketchup pe fiecare, nu foarte mult.
Deasupra pui cativa cartofi, apoi bucati de pui, salata de varza si in final sos de maioneza.
Sosul e maioneza de casa pe care-o subtiez fie cu 2 linguri de smantana, fie cu iaurt.
Strangi lipia adunand ingredientele in mijloc (asa cum ai infasa un bebelus :))) ), apoi servesti shaorma de casa cu pofta 🙂
- lipii
- ketchup dulce
- cartofi
- pui, condimentat dupa bunul plac- nu-i neaparat pui, puteti face si cu resturi de friptura, carne de oaie sau vita
- varza verde
- sos de maioneza cu smantana sau iaurt
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun