Shaorma de casa - Rețete Papa Bun

mnb

Shaorma de casa

3.32KVizualizări
5
(3)
Print Friendly, PDF & Email

Shaorma de casa

Si cand o apuci shaorma strangand-o cu ambele maini in timp ce sosul se prelinge printre bucatele  din care-ai  construit-o,  si-ncepi sa-nfuleci din ea cu pofta ungandu-te paaaana la urechi, atunci chiar te-ntrebi daca exista mancare mai buna! No, fitosii (nu neaparat fitosii, poate doar cumpatatii) vor zice ca da, multe delicatese fine, cu numar de calorii echilibrat, in portioare mici, mici ce te-ajuta sa mentii talia trasa prin inel. Noi, astia mai de la tara, multumim celui ce-a adunat laolalta in acest „portofel” atata bunatate. Oare cui ar trebui sa-i multumim pentru aceasta reteta de shaorma.

shaorma-de-casa-1

Shorma de casa

Cum o fac eu?

Pai…lipiile de casa, maioneza de casa, doar ketchup cumpar cand nu mai am din cel pregatit de toamna.

Cartofii si puiul le pregatesc pe loc, in functie de cat de „light” simt nevoia sa mananc in acel moment.

Daca vreau mai sanatos le pregatesc pe gratar sau mai mult fiert, daca vreau „s-o fac lata” :))) aleg varianta prajirii. Carnea poate fi pregatita si impreuna cu o cantitate mica de sos, dupa gustul fiecaruia.

Se pot adauga multe alte ingrediente, se pot pune rondele de ceapa, rosii, castraveti murati, dar combinatia care ne place noua si pe care v-o arat voua azi, e declarata castigatoare la noi acasa 🙂

In reteta originala nu exista cartofi sau maioneza, dar cum romanul  e invatat sa inmulteasca…:))), uite-asa se inmultesc si caloriile…

Asamblarea se vede in imagini dar v-o scriu si-n cuvinte.

Trebuie sa ai totul la indemana, cat de cald posibil – faci cartofii si puiul simultan.

Pregatesti fasii de folie alimentara, care vor ajuta la stabilitatea fiecarei portii de shaorma si la mancat.

Pui ketchup pe fiecare, nu foarte mult.

Deasupra pui cativa cartofi, apoi bucati de pui, salata de varza si in final sos de maioneza.

Sosul e maioneza de casa pe care-o subtiez fie cu 2 linguri de smantana, fie cu iaurt.

Strangi lipia adunand ingredientele in mijloc (asa cum ai infasa un bebelus :))) ), apoi servesti shaorma de casa cu pofta 🙂

reteta-shaorma-de-casa-1

reteta-shaorma-de-casa-2

reteta-shaorma-de-casa-3

shaorma-de-casa-2

shaorma-de-casa-3

Shaorma de casa
 
Autor: 
Tipul retetei: Mancaruri cu carne/Mancaruri cu legume
Bucatarie: arabeasca
Lista de cumparaturi
  • lipii
  • ketchup dulce
  • cartofi
  • pui, condimentat dupa bunul plac- nu-i neaparat pui, puteti face si cu resturi de friptura, carne de oaie sau vita
  • varza verde
  • sos de maioneza cu smantana sau iaurt

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: