Prajitura Katy este una dintre acele prajituri de casa pe care le iubeam in copilarie. O prajitura cu foi fragede care se topesc in gura si-o crema de cacao bestiala!
Pentru foi fragede
1/2 kg faina
150 g zahar
150 g unt
4 galbenusuri
1 plic praf copt
lapte rece
Crema prajitura Katy
100 g unt
100 g zahar pudra
3 linguri cacao
o sticluta esenta rom
3 linguri gem acrisor (caise, prune)
3 linguri smantana
+una dintre cele 3 foi, sfaramata cu mana
(daca vrei sa faci crema asta pentru alta prajitura pui in loc de foaia frageda, biscuiti Petit Beurre)
Glazura prajitura Katy
4 albusuri
150 gr zahar
Preparare foi prajitura Katy
Amesteca bine cu mana ingredientele pentru aluat cu putin lapte pana obtii un amestec ferm, bun de intins foi. Daca este cazul mai adauga lapte rece sau faina (in functie de consistenta aluatului, dupa caz); asta depinde mult de puterea de absorbtie a fainii.
Pregateste tava mare a aragazului (28/32 cm)
Unge cu unt dosul tavii si coace foile la foc mediu pana prind o usoara culoare maronie pe parti.
Desprinde-le cu grija de tava. Eu trec pe dedesubt lama subtire a unui cutit cu lama lunga.
Preparare crema prajitura Katy
Amesteca intr-un bol smantana cu cacaua, zaharul, untul la temperatura camerei si gemul. Adauga una dintre cele trei foi, faramata cu mana. Amesteca. Daca este cazul mai adauga putin lapte rece.
Pregateste o foaie, intinde crema, apoi aseaza a doua foaie.
Mixeaza albusurile spuma, apoi adauga treptat zaharul, mixand bezeaua intr-un bol metalic, pe baie de abur.
Spriteaz-o peste prajitura si introdu tava la foc mic, in cuptor (cu usa cuptorului intredeschisa, pentru 5 minute, cat sa se usuce usor bezeaua. Presara ciocolata rasa.
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.
Hi Gaby,
total delicios si aspectos. Compliment
Salutäri Jacob
multumesc, Jacob!
o seara frumoasa si o Duminica minunata!