Prajitura Katy - Rețete Papa Bun

mnb

Prajitura Katy

5.92KVizualizări
2.7
(3)
Print Friendly, PDF & Email

Prajitura Katy este una dintre acele prajituri de casa pe care le iubeam in copilarie. O prajitura cu foi fragede care se topesc in gura si-o crema de cacao bestiala!
prajitura-katy-1

Pentru foi fragede
  • 1/2 kg faina
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 1 plic praf copt
  • lapte rece
Crema prajitura Katy
  • 100 g  unt
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • o sticluta esenta rom
  • 3 linguri gem  acrisor (caise, prune)
  • 3 linguri smantana
  • +una dintre cele 3 foi, sfaramata cu mana
  • (daca vrei sa faci crema asta pentru alta prajitura pui in loc de foaia frageda, biscuiti Petit Beurre)
Glazura prajitura Katy
  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar
prajitura-katy-2Preparare foi prajitura Katy
  1. Amesteca bine cu mana ingredientele pentru aluat cu putin lapte pana obtii un amestec ferm, bun de intins foi. Daca este cazul mai adauga lapte rece sau faina (in functie de consistenta aluatului, dupa caz); asta depinde mult de puterea de absorbtie a fainii.
  2. Pregateste tava mare a aragazului (28/32 cm)
  3. Unge cu unt  dosul tavii si coace foile la foc mediu pana prind o usoara culoare maronie pe parti.
  4. Desprinde-le cu grija de tava. Eu trec pe dedesubt lama subtire a unui cutit cu lama lunga.
Preparare crema prajitura Katy
  1. Amesteca intr-un bol smantana cu cacaua, zaharul, untul la temperatura camerei si gemul. Adauga una dintre cele trei foi, faramata cu mana. Amesteca. Daca este cazul mai adauga putin lapte rece.
  2. Pregateste o foaie, intinde crema, apoi aseaza a doua foaie.
  3. Mixeaza albusurile spuma, apoi adauga treptat zaharul, mixand bezeaua intr-un bol metalic, pe baie de abur.
  4. Spriteaz-o peste prajitura si introdu tava la foc mic, in cuptor (cu usa cuptorului intredeschisa, pentru 5 minute, cat sa se usuce usor bezeaua. Presara ciocolata rasa.

prajitura-katy-3

prajitura-katy-4

Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun

Prajitura Katy
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Romaneasca
Lista de cumparaturi
  • Pentru foi fragede:
  • ½ kg faina
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 1 plic praf copt
  • lapte rece
  • Pentru crema prajitura Katy
  • 100 g  unt
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • o sticluta esenta rom
  • 3 linguri gem  acrisor (caise, prune)
  • 3 linguri smantana
  • +una dintre cele 3 foi, sfaramata cu mana
  • (daca vrei sa faci crema asta pentru alta prajitura pui in loc de foaia frageda, biscuiti Petit Beurre)
  • Iar pentru glazura prajitura Katy
  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 2.7 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: