Nu intotdeauna cand vrei ceva bun ai tot ce-ti trebuie in casa.
In schimb cand vrei sa prepari acest chec economic, e aproape imposibil sa fie valabila fraza de mai sus. Preparat cu ingrediente accesibile si existente aproape in permanenta in casa, acest chec poate constitui un mic dejun sau un pachetel pentru care nu ai nevoie nici de cine stie ce efort, nici de prea multi bani :- )
[ingredients title=”Ingrediente Chec economic”]
- 2 oua
- 3/4 pahar ulei masline sau ulei de floarea soarelui
- 1 pahat si 1/2 zahar
- 2 pahare lapte
- 4 pahare faina
- 3 plicuri zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 2 linguri cacao
- 1 lamaie
- un praf sare
Ingredientele sunt masurate cu un pahar de 250 ml
[/ingredients]
- Intr-un bol mixeaza ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Eu as recomanda zahar pudra pentru a se dilua mai repede. Te opresti din mixat doar cand zaharul e complet diluat si volumul ingredientelor amestecate dublat.
- Adaugi lapte si uleiul apoi omogenizezi.
- Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi bicarbonatul stins, fie cu lamaie fie cu otet, si omogenizezi amestecand usor.
- Imparti compozitia in doua boluri. Intr-unul pui 2/3 din ea iar in celalalt 1/3.
- In primul bol adaugi zeama si coaja de lamaie iar in al doilea cacaua si 3 linguri lapte.
- Omogenizezi in ambele boluri.
- Pregatesti doua tavi obisnuite pentru chec, le ungi cu ulei si presari faina.
- Torni in fiecare cate jumatate din amestecul cu lamaie.
- Deasupra de fiecare torni din compozitia cu cacao, de-a lungul tavii, cate jumatate din amestec.
- „Imprastii” usor cu o furculita din amestecul cu cacao in cel alb, pentru un aspect usor marmorat.
- Dai tavile in cuptorul preincalzit si coci la foc mediu pentru 35-40 minute.
- Poti presara deasupra nuci, alune sau stafide.
- Opresti focul cand checurile trec testuul cu scobitoarea si le scoti din tavi cand s-au racit usor.
- Noua ne place alaturi de o cana cu lapte.
[/directions]
Chiar daca e economic, nu se vede 🙂 Arata foarte bine si imi inchipui cat e de gustos 🙂