Pavlova - Rețete Papa Bun

mnb

Pavlova

1.72KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente Pavlova

Foi

6 albusuri
360 gr zahar pudra
3 lingurite otet
3 lingurite amidon
un vf cutit sare

Decor si umplut

o lingura sirop menta |(optional)

500 ml smantana pentru frisca
4 linguri zahar pudra
cirese
capsuni
Mod de preparare Pavlova

Am pus intr-un bol mare albusurile cu sarea.

Am bagat mixerul si am mixat la treapta mica un minut apoi am marit viteza.

Am mixat pana ce albusurile s-au facut spuma. Am inceput sa adaug , treptat, zaharul pudra (cate 3-4 linguri odata). Nu adaugi alta priza de zahar pana nu s-a topit anteriorul pus.

Mi-a luat tare mult treaba asta :))), cred ca vreo juma’ de ora ca am mai oprit mixerul sa nu-l ard (asa-mi tre’ daca n-am Kitchen Aid:))) ).

Cand zaharul a fost complet incorporat iar compozitia avea o textura grasa si era lucioasa , formand tepi la atingere, am adaugat otetul si amidonul .Am mai mixat 1 minut.

In doua tavi mari am pus hartie pentru copt pe care am desenat cercuri cu diametrul de 22 cm.

Am uns cu unt.

Am impartit albusurile in doua si am pus in fiecare tava, cu lingura, din compozitie facand un cerc mai mic decat cel desenat.

Cu restul de albus am umplut marginile, usor mai inalt decat mijlocul, punand compozitia intr-un posh.

Am preincalzit cuptorul cu 10 minute inainte. Am setat la treapta cea mai mica posibila.

Am introdus tava si am lasat timp de 50 minute dupa care am intredeschis cuptorul si am mai lasat 15 minute.

Daca doriti foile culoarea pe care-am dorit-o eu, adica bejul asta deschis, le coaceti ca mine. Daca le doriti albe lasati usa cuptorului intredeschisa de la inceput.

Mie mi-a fost in grija sa nu se inmoaie cand se racesc :))), nu stiu de ce…insa nici vorba.

Le-am lasat la racit tot in cuptor si le-am lasat tot acolo peste noapte.

Eu am copt in doua cuptoare. Voi puteti face pe rand compozitia pentru foi sau puteti coace doar una singura, mai inalta, si lasati cu 10 min mai mult la copt.

Smantana am mixat-o timp de 3 minute. Am adaugat zaharul si siropul de menta si am mixat pana a capatat o consistenta ferma (nu mixati mai mult c-o faceti unt).

Am pus pe platou o foaie, 1/2 din cantitatea de frisca, cealalta foaie, restul de frisca apoi cirese si capsuni spalate si scurse bine.

ps. pareri personale in ce priveste reteta:
Nu am cuvinte sa descriu cat de trista sunt c-am mancat doar o felie 🙁 :)))))), daaaar!!! cand o s-o repet voi tine foile mai putin la cuptor , vreo..30 de minute (sfat pe care deja-l primisem insa..pentru ca habar nu am cate grade are cuptorul meu dat la mic si temandu-ma sa nu mi se inmoaie ca le-am facut cu o zi inainte, nu l-am respectat)
-au avut o consistenta mult prea apropiata de a bezelelor, mijlocul cica ar fi trebuit sa fie mult mai moale; asa scrie in descrierea originala a retetei.
-daca nu faceti doua foi, ci una singura din aceeasi cantitate, cred ca 50 min sunt suficiente.
-insa revin…nu stiu cate grade-s in cuptorul meu :-??

Sursa…e netu’:)))

Am vazut pe bucataras.ro postata de Criss, de Cristina(divainbucatarie), pe net am citit pe Laura Laurentiu si la straini:)) deci..nu-mi arog inventia :)))

Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii gazduita de scumpa si draga mea Antonina, ce are ca ingrediente promovate, menta si ciresele.

Aveti AICI o alta varianta, in portii mai mici, o reteta care-mi iese perfect de fiecare data.

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

44 de comentarii

Lasă un răspuns