Desi nu suntem cei mai mari fani dovlecei, aceste chiftelute de dovlecei au fost pe placul tuturor
Mie imi plac in special reci, cu sos de iaurt cu usturoi. Reteta e simpla, din nou cu vesnica mea constatare ” n-ai nevoie de prea multe” :)))
Asa ca, daca vreti sa mai incercati retete cu dovlecei, un ingredient ieftin si versatil, notati asa:
Ingrediente Chiftelute de dovlecei
- 750 g dovlecei
- 200 g branza telemea sarata
- 3-4 catei usturoi
- 1-2 oua
- jumatate legatura marar
- sare
- piper
- faina sau pesmet (puteti pune si jumi/juma) – 7-10 linguri
- ulei
nota: probabil merge bine si-o ceapa tocata marunt si calita usor; eu n-am pus dar sigur da si aia gust bun
Preparare Chiftelute de dovlecei
Spalati dovleceii si-i curatati de coaja.
Ii radeti pe razatoarea cu ochiuri mari , presarati putina sare peste ei si-i lasati pentru 15-20 minute intr-o strecuratoare, la scurs.
Ii luati apoi strangand in pumn cate-o gramajoara, sa se stoarca foarte bine si-i puneti intr-un bol.
Adaugati branza telemea (v-am mai spus, mie-mi place mult cea de la Lidl, la cutie mare) pe care o faramitati cu mana, usturoiul pisat, mararul tocat, oul si 2-3 linguri de faina.
Nu adaugati sare acum, telemeaua e sarata si riscati sa puneti prea mult.
In functie de cat de bine ati stors dovleceii, cantitatea de faina va varia, de aceasta adaugati treptat, framantand cu mana (tot acum gustati si de sare si puneti si putin piper.
Va opriti cand compozitia de buna de modelat dar nu foarte legata. Mai bine va umeziti palmele la fiecare 2-3 chiftele decat sa puneti foarte multa faina.
Cum am scris si la ingrediente, puteti pune jumatate din cantitate pesmet, jumatate faina sau chiar si numai pesmet + o lingura-doua faina.
Puneti o tigaie la foc si incingeti bine ulei (puneti cam de 2 degete).
Cand uleiul e incins va umeziti bine mainile, luati din compozitie, formati chitelute si le puneti in ulei.
Lasati robinetul sa curga incet si cand vedeti ca incepe sa se prinda compozitia de palme, le umeziti iar.
Prajiti chiftelutele de dovlecei pe ambele parti, le intoarceti cu o lingura, le rumeniti frumos, apoi le scoateti pe un platou pe care ati pus servetele absorbante.
Ma gasesti si pe facebook – Retete papa bun
Foarte buna combinatia! delicioasa! eu am imprvizat putin, ca aveam parmezan si am pus parmezan cu branza philadelphia in loc de telemea… dar au iesit ft bune 🙂
Buna, Elena! Daaa, grozava idee!
Buna ziua! As dori sa stiu daca aveti si reteta de dovlecei dulci,cu praf de copt,arata super si cea de sus,dar eu nu pot manca usturoi! Felicitari! Aveti retete pe care le voi incerca!😊
Buna dimineata!Si multumesc frumos!
Nu, alte retete cu dovlecei nu am pe site. Voi incerca astazi una pe care o voi posta curand <3
Foarte buna reteta!Felicitari!
Multumesc frumos!
Foarte bună rețeta
Ma bucur ca va place!
Oare se pot face si la cuptor ?
Nu am incercat 🙂