mnb

Chiftelute de dovlecei

7.08KVizualizări
4.2
(143)

Desi nu suntem cei mai mari fani dovlecei, aceste chiftelute de dovlecei au fost pe placul tuturor

Mie imi plac in special reci, cu sos de iaurt cu usturoi. Reteta e simpla, din nou cu vesnica mea constatare ” n-ai nevoie de prea multe” :)))

Asa ca, daca vreti sa mai incercati retete cu dovlecei, un ingredient ieftin si versatil, notati asa:

chiftelute-de-dovlecei

Ingrediente Chiftelute de dovlecei

  • 750 g dovlecei
  • 200 g branza telemea sarata
  • 3-4 catei usturoi
  • 1-2 oua
  • jumatate legatura marar
  • sare
  • piper
  • faina sau pesmet (puteti pune si jumi/juma) – 7-10 linguri
  • ulei

nota: probabil merge bine si-o ceapa tocata marunt si calita usor; eu n-am pus dar sigur da si aia gust bun

Preparare Chiftelute de dovlecei

Spalati dovleceii si-i curatati de coaja.

Ii radeti pe razatoarea cu ochiuri mari , presarati putina sare peste ei si-i lasati pentru 15-20 minute intr-o strecuratoare, la scurs.

Ii luati apoi strangand in pumn cate-o gramajoara, sa se stoarca foarte bine si-i puneti intr-un bol.

Adaugati branza telemea (v-am mai spus, mie-mi place mult cea de la Lidl, la cutie mare) pe care o faramitati cu mana, usturoiul pisat, mararul tocat, oul si 2-3 linguri de faina.

Nu adaugati sare acum, telemeaua e sarata si riscati sa puneti prea mult.

In  functie de cat de bine ati stors dovleceii, cantitatea de faina va varia, de aceasta adaugati treptat, framantand cu mana (tot acum gustati si de sare si puneti si putin piper.

Va opriti cand compozitia de buna de modelat dar nu foarte legata. Mai bine va umeziti palmele la fiecare 2-3 chiftele decat sa puneti foarte multa faina.

Cum am scris si la ingrediente, puteti pune jumatate din cantitate pesmet, jumatate faina sau chiar si numai pesmet + o lingura-doua faina.

Puneti o tigaie la foc si incingeti bine ulei (puneti cam de 2 degete).

Cand uleiul e incins va umeziti bine mainile, luati din compozitie, formati chitelute si le puneti in ulei.

Lasati robinetul sa curga incet si cand vedeti ca incepe sa se prinda compozitia de palme, le umeziti iar.

Prajiti chiftelutele de dovlecei  pe ambele parti, le intoarceti cu o lingura, le rumeniti frumos, apoi le scoateti pe un platou pe care ati pus servetele absorbante.

 

Ma gasesti si pe facebook – Retete papa bun

Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.2 / 5. Vote count: 143

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

10 comentarii

Lasă un răspuns

five × five =