duminică, septembrie 22, 2019

Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide

201Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Pentru foi
4 linguri untură
600 -650 gr făină albă
o linguriţă praf de copt
200 ml lapte
două ouă
3 linguri zahăr
puţină sare

Umplutură
800 gr brânză de vaci dulce
3 ouă
6 linguri griş
o linguriţă coajă rasă portocale
o linguriţă esenţă de rom
4 – 5 linguri zahăr
50 grame stafide

Într-un bol amestecaţi untura cu zahărul.
Adăugaţi făina cernută împreună cu praful de copt , sarea (puţină, după gust),ouăle şi omogenizaţi.
Adăugati treptat laptele şi frământaţi uşor cu mâna.
Trebuie să aveţi un aluat legat, elastic şi nelipicios din care să puteţi întinde cu uşurinţă două foi , pentru o tavă de 20-25 cm.
Dacă e prea moale mai adăugaţi făină, dacă e tare ,puţin lapte.
Din cantitaţile date mie mi-a ieşit un aluat perfect, fără a fi nevoie să mai adaug ceva.

Împărţiţi aluatul in două.
Pe masa înfăinată întindeţi cu sucitorul o foaie dreptunghiulară.
Ungeţi tava cu unt, aşezaţi foaia .
Preîncălziţi cuptorul şi introduceţi tava, la foc mediu, pentru 5 minute, timp în care amestecaţi ingredientele pentru umplutură.

Puneţi într-un vas brânza , ouăle , zahărul, stafidele înmuiate în esenţa de rom, coaja de portocală şi omogenizaţi. La final adăugaţi grişul.
Brânza mea a fost potrivit de umedă. Dacă a dumneavoastră este mai uscată reduceţi puţin din cantitatea de gris.

Scoateţi tava de la cuptor, turnaţi umplutura, nivelaţi şi aşezaţi deasupra a doua foaie , întinsă din restul de aluat rămas.
Înţepaţi uşor cu furculiţa, ungeţi cu ou bătut şi introduceţi la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte frumos la suprafaţă.

Pudraţi cu zahăr pudră.
Călduţă….nu mă pot opri din mâncat. Şi puilor le-a plăcut tare mult.

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

15 comentarii

Lasă un răspuns