Am mancat o felie de tort cu aroma de trandafir, la Bucuresti. Am simtit , gustand, ca-i cel mai bun tort din lume. Nici nu-mi puteam da seama ce aroma e, asa incantata eram.
Am si poza doveditoare :))) THX, Panacris.
Am cerut reteta de tort sa mi-l prepar acasa. Pentru ca…o felie (ba chiar si aia impartita la doi! :)) ) e prea putin! :))))
O textura atat de fina! Blatul insiropat cu caramel, spuma aromata cu trandafir si frisca se completeaza PERFECT!
Cantitatile prezentate in reteta de fata ajung pentru un tort cu diametrul de 20cm, (cam 8-10 portii). Daca doriti un tort mare dublati cantitatile.
[ingredients title=”Ingrediente Tort cu aroma de trandafir”]
Blat
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina
- o lingura ulei
Spuma de trandafir
- 6 albusuri
- 4 linguri zahar
- 3 linguri dulceata de trandafir
Frisca
- 200 ml frisca lichida
- 200 ml smantana pentru gatit (cu 25%grasime)
- 2 linguri zahar
In plus – 3 linguri zahar pentru caramelizat
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Tort cu aroma de trandafir”]
Blat.
- Separa albusurile de galbenusuri.
- Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluarea completa.
- Adauga galbenusurile amestecate cu uleiul, adauga faina cernuta si omogenizeaza totul amestecand usor, de jos in sus.
- Tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 20 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia , niveleaza si introdu forma in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30 minute (fa testul cu scobitoarea).
- Scoate si lasa la racit.
Spuma de trandafir.
- Pregateste un vas cu diametrul de 20 cm. Caramelizeaza 3 linguri zahar. Tapeteaza fundul si peretii vasului cu caramelul obtinut, inclinand usor vasul.
- Mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare.
- Adauga zaharul ramas si mixeaza pana e diluat COMPLET.
- Scoate paletele mixerului, adauga dulceata de trandafir si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
- Toarna amestecul in vasul cu caramel, niveleaza si pune vasul in altul cu diametru mai mare, in care ai pus apa fierbinte.
- Baga la cuptor si lasa la foc mediu timp de 25-30 minute. Fa testul cu scobitoarea.
- Opreste focul si lasa sa se raceasca spuma tot in cuptor, 15 minute.
- Aseaza deasupra spumei blatul rece si cu o miscare ferma rastoarna totul pe un platou (pui platoul peste vas si apoi invarti ).
- Caramelul scurs va fi absornit de blat.
Frisca
- Mixeaza frisca impreuna cu smantana si zaharul pana ajungi la consistenta potrivita pentru ornare.
- Imbraca tortul in frisca si da-l la rece.
Nota.
Daca nu iti place dulceata de trandafir poti folosi si alt fel de dulceata.
[/directions]
Vai ce tort minunat si atat de aromat!!! Sa imi faci si mie unul :))
Poza aia cum savurezi tu acolo e mortala :))) Arata minunat tortul si pare delicios din ce am citit la ingrediente. Te pup
:)))))
Da, Cristina a fost tare inspirata sa importalizeze faza :)))
Multumesc frumos!
Interesanta reteta. Frumoase poze
Multumesc, Die! <3
Arata minunat, iar pozele alea te fac sa stai cu gura cascata :))) Poate o sa il incerc, arata minunat!
Cu ce ai ornat frisca?arata superrrr si cred ca e si delicios.