Un pranz rapid si bun, o tigaie completa, pe langa care nu prea mai ai nevoie de mare lucru – piept de pui cu sos de rosii, capere si masline Sa fie un orez, un piure, o salata sau o mamaliguta? Sau poate doar un colt de paine proaspata? Voi decideti 🙂 In reteta de fata eu am folosit cantitati duble, voua va scriu varianta pentru 3-4 portii.
Mod de preparare Piept de pui cu sos de rosii, capere si masline
- 500 g piept de pui (puteti folosi si piept de curcan)
- 2 fire ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 30-40 ml ulei de masline
- 2 linguri capere
- 200 ml suc de rosii (nu bulion!)
- 200 ml vin alb
- masline, cu sau fara samburi
- sare
- piper
- patrunjel verde
Reteta – Piept de pui cu sos de rosii, capere si masline
Taie pieptul de pui in cuburi.
Incinge uleiul in tigaie.
Pune pieptul de pui si lasa-l sa se patrunda usor, pentru 10 minute, apoi pune si ceapa si usturoiul tocate, apoi caperele.
Mai amesteca 2-3 minute si toarna vinul, amesteca, pune apoi maslinele si sucul de rosii.
Abia dupa 2-3 minute dupa ce incep toate sa fiarba, gusta si potriveste gustul de sare. Si maslinele si caperele sunt sarate si daca pui sare de la inceput risti sa strici mancarea.
Dupa ce ai potrivit gustul, dai focul la mediu spre mic si fierbi pentru 20 minute, timp in care sosul va scadea si se va ingrosa. Verifica sa fie bine facuta carnea.
Opresti focul, presari patrunjel verde si lasi sa se imbine aromele pentru 5 minute, apoi poti servi, alaturi de garnitura preferata.


- 500 g piept de pui (puteti folosi si piept de curcan)
- 2 fire ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 30-40 ml ulei de masline
- 2 linguri capere
- 200 ml suc de rosii (nu bulion!)
- 200 ml vin alb
- masline, cu sau fara samburi
- sare
- piper
- patrunjel verde
Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun