Creveti cu unt si usturoi, gata in nici 10 minute! Cu toate ingredientele la indemana, poti prepara o cina delicioasa, cu un sos care face toti banii! Unt, usturoi, patrunjel si vin, combinate cu gustul delicios al crevetilor. Daca-ti plac fructele de mare, alege cu incredere reteta.
Ingrediente
- 360 g creveti decorticati
- 40 g unt
- 60 ml vin alb
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1/3 lingurita boia
- o manuta de patrunjel verde
- sare
- piper
- zeama de lamaie sau lime
Preparare creveti cu unt si usturoi – gata in 10 minute!
Crevetii congelati se scot din punga si se lasa la scurs intr-o sita, pentru 2-3 ore la temperatura camerei.
Pregatesti toate ingredientele la indemana. Uleiul, untul, patrunjelul verde tocat si spalat, usturoiul curatat si pisat.
Pregatesti o cratita larga si pui uleiul si jumatate din cantitatea de unt. Pui apoi usturoiul pisat si lasi 30 de secunde, apoi pui crevetii. Presari dupa gust sare si piper. Ii sotezi in tigaie pentru 2-3 minute, doar pana cand devin roz.
Torni vinul, pui restul de unt, boiaua si 2-3 linguri zeama si lamaie si dai focul iute, pana cand sosul scade la jumatate – cam 4-5 minute.
- Nu ii gatiti mai mult!
Opresti focul, pui patrunjelul tocat si omogenizezi. Lasi sa se intrepatrunda aromele, apoi poti servi.
Noi am mai stors (bonus) zeama de lime peste ei si i-am servit cu paine prajita, insa mi-a parut rau ca nu am fiert paste sau orez, pentru ca, cu fiecare bucatica savurata, mi-am dat seama cat de bine s-ar fi combinat sosul de la creveti cu unt si usturoi, cu oricare dintre ele!
Daca as fi avut gata fierte, le puneam in tigaie si omogenizam usor. Atat!
Se servesc fierbinti, imediat dupa preparare!
Ne vedem si pe facebook – Retete papa bun