Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi – Excelenta si calda si rece!
Buna si cu paine, buna si cu mamaliguta si olea’ de branza burduf deasupra.
Merge si langa o bucata de carne, merge si simpla.
Perfecta in posturi atat cu ardei proaspat copt cat si scos din congelator.
Vreti mai mult? Hai, nu exagerati! :)))

Ingrediente
- 12 bucati ardei kapia
- 4 rosii medii
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- patrunjel verde
- o crenguta mica de cimbru
- o lingura de zahar
- o lingura otet balsamic – optional; daca nu-l ai, nu-l pui
- sare
- 50 ml ulei
Preparare Mancare de ardei copti cu rosii si usturoi
Ardeii kapia ii coci, la foc sau la cuptor.
Ii cureti si le detasezi cotoarele.
Ii desfaci in fasii subtiri, pe care le tai apoi in doua.
Rosiile le oparesti pentru cateva secunde, apoi le cureti pielita.
Pui o tigaie inalta la incins si torni uleiul.
Cat timp se infierbanta toci marunt cele doua cepe. Cand uleiul e fierbinte, pui ceapa si calesti, amestecand usor cand si cand, pana cand se inmoaie.
Toci marunt rosiile si le pui peste ceapa. Continui sa amesteci pentru inca 5 minute.
Adaugi apoi ardeii si omogenizezi. Ardeii mei au lasat suficienta zeama, incat n-a fost nevoie sa mai pun nimic. Daca nu ai suficient lichid, pune putina apa.
Potriveste gustul de sare, pune crenguta de cimbru si da focul la mic spre mediu.
Fierbe totul pentru 20 minute, amestecand cand si cand. Intre timp sosul va scadea si se va ingrosa usor.
Gusti, vezi daca mai trebuie sare si adaugi patrunjelul verde tocat (nu pune prea mult) si cateii de usturoi tocati marunt.
Mai lasa pentru 2 minute, apoi opreste focul si lasa mancarea 10 minute, sa se imprieteneasca toate aromele, apoi poti servi.
Mie imi place foarte mult si rece.
Sub nicio forma nu-i strica o lingura de mujdei de usturoi deasupra 😀
Ma poti urmari si pe pagina de facebook – RETETE PAPA BUN