mnb

Hribi cu smantana

2.33KVizualizări
0
(0)
exista ceva mai bun pe lume? ..aa..da..clatitele banatene :)), da’ si hribiiii..mmmmmm 

Ingrediente

  • 1kg hribi fierti
  • o ceapa mare
  • 50 gr unt
  • 400gr smantana
  • o lingura faina
  • un varf linguritza rozmarin
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • doua polonice de lapte
  • 3 catei usturoi
  • delikat

Mod de preparare

Hribii se curata si se spala in multe ape. Se fierb. Dupa fierbere trebuie sa ramana aprox. 1kg (daca raman mai multi, faceti si alta data:))) )
Se toaca pe un fund , in cubulete de marime potrivita.
Ceapa se toaca si se pune la calit impreuna cu cateii de usturoi,foaia de dafin si rozmarinul, in unt, intr-un vas de tuci (eu as lua pe insula si vasul asta:)) )
Se calesc aprox 7-8 min apoi se pun hribii, se mai calesc 5 minute si se pun doua polonice cu lapte.
Se mai lasa 7-8 minute, apoi se toarna deasupra smantana amestecata cu faina.
Se mai dau doua clocote, potrivim gustul de sare si piper, adaugam delikatul  si gata.
CE FIIN..CE BUUN…! O mamaligutza si putin patrunjel intregesc imaginea apoi o cafea si nani :d :)))

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

3 comentarii

Lasă un răspuns