Prajitura cu cocos si ciocolata - Rețete Papa Bun

Prajitura cu cocos si ciocolata

785Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Blat
3 ouă
100 gr zahăr
un vf cuţit sare
3 linguri cu vârf amidon
3 linguri cu vârf făină grâu
2 linguri gris
o lingură cacao neagră
2 linguri ulei
o lingurită praf de copt

Crema
un plic budincă vanilie
400 ml lapte
4-5 linguri zahăr
100 gr unt
100 gr nucă cocos
o lingurită esenţă vanilie

Glazură ciocolată
100 gr ciocolată amăruie
2-3 linguri lapte
o lingură unt

Nu mă duc niciodată în bucătarie afirmând că voi face ceva anume.
De cum pun mâna pe mixer , ouă şi castroane orice plăcintă se poate transforma în tort , la fel cum orice ciorbă se pote tranforma in souflee.
Eu ştiu că mă apuc de gătit dar ce anume voi face ştiu doar la urmă.
Aşa si cu prajiturica aceasta. M-a întrebat vâzătoarea ce fac bun şi am rugat-o să nu mă întrebe că nu ştiu.

loading...

Am mixat într-un bol ouăle întregi împreună cu zahărul timp de 10 minute.
Se obţine o cremă fină ,lucioasă, în care se adaugă făina cernuta, amidonul, cacaua şi praful de copt si se omogenizează uşor. La final se încorporează uleiul.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20 pe 22 cm , se toarnă compoziţia şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit , se coace la foc mic 35 minute. Faceţi proba cu scobitoarea şi nu vă ingrijoraţi dacă blatul se lasă puţin, este normal fiind un blat aerat, fraged.

Într-un vas cu  fund dublu punem la fiert laptele rece pe care l-am amestecat cu praful de budincă şi zahărul.
Când dă în clocot adăugăm nuca de cocos şi amestecăm încontinuu pănă obţinem o budincă legată,grosuţă.

Frecăm untul spumă.

Transferăm vasul cu budinca într-un vas cu apă rece şi amestecăm păna la răcire. Cand este doar puţin puţin călduţ adăugăm untul şi frecăm energic.

Desprindem hărtia de copt de pe blatul răcit (cu grijă, desprindem întâi lateralele) şi-l răsturnăm pe un platou sau pe un fund de lemn.
Întindem crema uniform nivelând la suprafaţă.

Topim ciocolata împreună cu laptele şi untul şi intindem glazura uşor călduţă peste prăjitură.
O dăm la rece şi o porţionam cu un cuţit bine ascuţit.

 

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

30 de comentarii

Lasă un răspuns