Tort diplomat cu capsuni

4.17KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am adaugat in crema diplomat.

Bineinteles ca toata vara puteti pregati acest tort racoritor, usor si bun, cu orice fructe va sunt pe plac, evitand kiwi si ananasul proaspat, care influenteaza actiunea gelatinei.

Desi am tot pregatit diverse variante ale cremei diplomat, de data asta am ales sa pregatesc dupa reteta Violetei.

Ce m-a bucurat a fost faptul ca toti copiii au mai cerut, asa ca merita sa va impartasesc reteta 🙂

loading...

Tort diplomat

Ingrediente

Pentru blat

6 oua

6 linguri zahar

4 linguri faina

3 linguri ulei

3 linguri apa

2 linguri cu varf amidon alimentar (nu amoniac!!)

un varf lingurita praf de copt

un praf de sare

Pentru crema

6 oua

200 g zahar

400 ml frisca lichida indulcita

200 ml smantana pentru gatit

2-3 linguri zahar

o lingurita extract de vanilie

20 g gelatina (granule)

300 g capsuni

Pentru decor

300 ml frisca lichida indulcita

200 ml smantana

o lingura zahar

cateva capsuni

In plus – zeama de la un compot de ananas.

Blat Tort diplomat

Separa albusurile de galbenusuri

Galbenusurile amesteca-le cu apa si uleiul si cu un tel omogenizeaza amestecand energic.

Albusurile mixeaza-le spuma cu un praf de sare.

Adauga treptat zaharul si nu te opri pana nu-s diluate complet cristalele de zahar. (aprox. 10 minute).

Pune galbenusurile peste albusuri, faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, incercand sa scoti cat mai putin aerul din albusuri.

Toarna compozitia intr-o forma de tort inalta, patrata (poti coace si in tava rotunda) cu latura de 20 cm unsa cu ulei si presarata pe fund cu faina. Misca usor sa se aseze drept compozitia.

Introdu vasul in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic spre mediu, pe treapta 2 a cutorului electric, pentru 30-35 minute (fa testul cu scobitoarea)

Lasa la racit. Dupa cateva ore in feliezi in doua felii egale.

Crema diplomat.

Incepe cu capsunile, pe care le speli si le cureti de codita si le tai cubulete.

Le pui intr-o strecuratoare, presari putin zahar pe ele si le lasi sa se scurga zeama lasata.

Pui gelatina intr-o cescuta, impreuna cu 100 ml apa rece.

Ouale le amesteci cu zaharul si le pui intr-un vas cu fund dublu, la foc mic.

Amesteci continuu cu un tel, pana cand zaharul e diluat si compozitia usor ingrosata si spumoasa.

Opresti focul si lasi sa se racoreasca (maxim 5 minute) timp in care mixezi frisca impreuna cu smantana, vanilia si zaharul, pana are o textura ferma.

Iei gelatina si o pui in compozitia calda de oua, amesteci sa se topeasca si sa se omogenizeze.

Racesti complet punand vasul intr-un altul in care ai pus apa rece.

Incorporezi crema racita, cu un tel, in frisca batuta. Pui si bucatile de capsune.

Pregatesti tava in care ai copt blatul tapetand-o cu folie alimentara.

Torni jumatate din cantitatea de crema, asezi o felie de blat, insiropezi cu compotul de ananas, apoi torni crema ramasa.

Pui si cealalta felie de blat, insiropezi, acoperi si dai la rece pentru cel putin 3-4 ore (eu l-am lasat peste noapte).

Te-ar putea interesa

Rastorni pe platou cu o miscare ferma, desprinzi folia si ornezi dupa inspiratie cu frisca obtinuta prin mixarea ingredientelor pana ce capata textura ferma.

Pui deasupra bucatele de capsune si tii tortul diplomat la rece 😉

Tort diplomat

 

 

 

 

 

loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns