Imi plac pastele, mai ales pastele cu sos.
Simple, pentru cina, sau combinate cu ceva carnuri, pentru pranz, constituie o masa rapida, gustoasa si consistenta.


[ingredients title=”Ingrediente paste cu sos de branzeturi”]
- 350 gr paste – eu am folosit scoici dar tare ar merge niste orecchiette, daca aveti de unde le achizitiona
- o lingura sos Worcester
- o lingurita mustar
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
- 4 lingurite faina de grau
- doua linguri unt
- doua cani si 1/2 lapte
- 100 gr crema de branza – puteti pune orice crema de branza, cu continut scazut de grasimi
- 150 gr cascaval – puteti inlocui cu parmezant, emmentaler, sau orice altceva de gen
- 2 linguri smantana
- sare
- piper
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare paste cu sos de branzeturi”]
- Fierbe pastele conform indicatiilor de pe pachet. Lasa-le la scurs in strcuratoare.
- Intr-un vas cu fund dublu topeste la foc mic untul, adauga faina si caleste 2 minute.
- Ia vasul de pe foc, adauga laptele , putin cate putin, omogenizand, si pune vasul la loc, la foc mediu. Amesteca continuu pana se ingroasa.
- Amesteca sosul Worcester cu boiaua, mustarul, piper si sare si adauga in sos.
- Pune si branzeturile si omogenizeaza la foc mic.
- Adaugi pastele si amesteci usor.
Pofta buna!
[/directions]
Imi plac la nebunie pastele astea!
Bune oricand, delicios sosul!