Ai prea multe oua ramase de la Paste, prea multe oua in casa, sau doar vrei un aperitiv simplu de pregatit ? Iti dau eu o idee 😛
Este o reteta clasica de oua umplute. Copiilor le-a placut foarte mult.
Puteti folosi imaginatia sa le ornati cum doriti si sa le umpleti dupa gusturile voastre.
Se pot umple cu pate, cu diverse salate de legume, cu piept de pui sau cu branzeturi. O sa revin si cu alte variante.
„Ingrediente oua umplute”
- 6 oua fierte tari
- 100 gr mascarpone (poti folosi si branza de vaci, dulce)
- 80 gr smantana
- 100 gr maioneza
- cozi de ceapa verde
Sos pentru oua umplute (optional)
- 50 gr maioneza
- 50 gr smantana grasa
- 50 gr iaurt
- marar verde
- sare
- piper
- Am pregatit intai sosul mixand un minut toate ingredientele. Am potrivit gustul de sare si piper si am impartit sosul egal in doua platouase.
- Ouale fierte tari le-am decojit si le-am taiat in doua parti egale.
- Am scos cu o lingurita galbenusurile, le-am pus intr-un bol si le-am amestecat cu smantana. Am bagat blenderul si am pasat pana la omogenizare
- Am adaugat mascarpone, maioneza, codite de ceapa verde, tocate, si am omogenizat amestecand usor cu o lingura, cu miscari largi, pentru a obtine o crema pufoasa.
- Asezati jumatatile de albusuri fierte in boluri, peste sos.
- Cu un posh sau cu o lingurita distribuiti, in mod egal in fiecare, amestecul de galbenusuri.
- Lasati la rece pentru cel putin o ora.
Imi place mult crema, e asa de fina si de pastelata 🙂
Multumesc! >:d<