mnb

Prajitura cu ness, mascarpone si ciocolata

7.71KVizualizări
0
(0)

„- Poti s-o pui pe internet, ca e buna!”

Pai daca Danut mi-a dat unda verde, e lucru mare! :)))

Si da, chiar e foarte buna reteta asta de prajitura cu ness si mascarpone si foarte usor de facut!

In fiecare week-end vrem prajituri de casa dar niciodata nu stim pe care s-o facem :)), asa-i? Tocmai pentru ca-mi era greu sa fac ceva din ce am salvat prin pc,  am ales o combinatie personala pe care cu siguranta o s-o repet.

Pentru reteta de foi de pandispan m-am inspirat de la Timea.

prajitura-cu-ness[ingredients title=”Ingrediente Reteta Prajitura cu ness, mascarpone si ciocolata”]

  • Blat
  • 220 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • un vf cutit sare
  • 1/4 canita lapte (canita de 200 ml)
  • 1/2 canita ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o lingura ness pudra
  • 3 linguri cacao
  • Sirop
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • 50 ml Amaretto
  • Crema
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 100 ciocolata cu lapte
  • o lingurita ness pudra

[/ingredients]

prajitura-cu-ness-si-mascarpone 02

[preparare title=”Mod de preparare Reteta Prajitura cu ness, mascarpone si ciocolata”]

  1. Intr-un bol pune ouale cu putina sare si zaharul.
  2. Mixeaza pana ce zaharul e diluat si compozitia ferma, cu volum dublat fata de cel initial. Asta va dura nitel :P. Poate ar fi mai bine sa folositi zahar pudra ;). Adauga, pe rand, laptele apoi uleiul. Vei obtine un amestec pufos si fin de consistenta unei smantani subtiri.
  3. Amesteca faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt. Adauga peste amestecul cu oua, pune si pudra de ness si omogenizeaza amestecand usor.
  4. Pune hartie de copt in tava mare a aragazului, toarna compozitia si niveleaza cu o spatula.
  5. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la 165 grade pt 20-25 minute. Fa testul cu scobitoarea si nu il lasa prea mult, sa se usuce prea tare.
  6. Lasa la racit si pregateste crema.
  7. Intr-un ibric pune frisca lichida si infierbant-o. Nu o lasa sa fiarba!
  8. Opreste focul si pune ciocolata rupta bucatele si ness-ul. Amesteca pana se omogenizeaza si apoi raceste amestecul punand ibricul intr-un vas cu apa rece.
  9. Pune intr-un bol mascarpone-le, toarna ciocolata si mixeaza. Nu te speria ca e moale amestecul, imediat va capata o consistenta minunata! Nu mixa exagerat de mult sa nu branzesti crema.
  10. Pregateste siropul.
  11. Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa rece. Pune-l inapoi pe foc si lasa-l sa dea un clocot. Opreste focul, adauga Amaretto si raceste siropul.
  12. Taie blatul racit in 3 fasii.
  13. Aseaza prima fasie, insiropeaza si unge cu crema. Aseaza a doua fasie de blat, insiropeaza si intinde crema. Aseaza a treia fasie, insiropeaza si imbraca prajitura in crema ramasa.
  14. Initial am vrut s-o ornez cu frisca dar m-am razgandit. Arata asa apetisant ca zau nu mai avea rost :)))

[/preparare]

7

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

5 comentarii

Lasă un răspuns

ten + nineteen =