„- Poti s-o pui pe internet, ca e buna!”
Pai daca Danut mi-a dat unda verde, e lucru mare! :)))
Si da, chiar e foarte buna reteta asta de prajitura cu ness si mascarpone si foarte usor de facut!
In fiecare week-end vrem prajituri de casa dar niciodata nu stim pe care s-o facem :)), asa-i? Tocmai pentru ca-mi era greu sa fac ceva din ce am salvat prin pc, am ales o combinatie personala pe care cu siguranta o s-o repet.
Pentru reteta de foi de pandispan m-am inspirat de la Timea.
- Blat
- 220 gr faina
- 200 gr zahar
- 2 oua
- un vf cutit sare
- 1/4 canita lapte (canita de 200 ml)
- 1/2 canita ulei
- o lingurita praf de copt
- o lingura ness pudra
- 3 linguri cacao
- Sirop
- 3 linguri zahar
- 150 ml apa
- 50 ml Amaretto
- Crema
- 250 gr mascarpone
- 100 ml frisca lichida indulcita
- 100 ciocolata cu lapte
- o lingurita ness pudra
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare Reteta Prajitura cu ness, mascarpone si ciocolata”]
- Intr-un bol pune ouale cu putina sare si zaharul.
- Mixeaza pana ce zaharul e diluat si compozitia ferma, cu volum dublat fata de cel initial. Asta va dura nitel :P. Poate ar fi mai bine sa folositi zahar pudra ;). Adauga, pe rand, laptele apoi uleiul. Vei obtine un amestec pufos si fin de consistenta unei smantani subtiri.
- Amesteca faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt. Adauga peste amestecul cu oua, pune si pudra de ness si omogenizeaza amestecand usor.
- Pune hartie de copt in tava mare a aragazului, toarna compozitia si niveleaza cu o spatula.
- Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la 165 grade pt 20-25 minute. Fa testul cu scobitoarea si nu il lasa prea mult, sa se usuce prea tare.
- Lasa la racit si pregateste crema.
- Intr-un ibric pune frisca lichida si infierbant-o. Nu o lasa sa fiarba!
- Opreste focul si pune ciocolata rupta bucatele si ness-ul. Amesteca pana se omogenizeaza si apoi raceste amestecul punand ibricul intr-un vas cu apa rece.
- Pune intr-un bol mascarpone-le, toarna ciocolata si mixeaza. Nu te speria ca e moale amestecul, imediat va capata o consistenta minunata! Nu mixa exagerat de mult sa nu branzesti crema.
- Pregateste siropul.
- Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa rece. Pune-l inapoi pe foc si lasa-l sa dea un clocot. Opreste focul, adauga Amaretto si raceste siropul.
- Taie blatul racit in 3 fasii.
- Aseaza prima fasie, insiropeaza si unge cu crema. Aseaza a doua fasie de blat, insiropeaza si intinde crema. Aseaza a treia fasie, insiropeaza si imbraca prajitura in crema ramasa.
- Initial am vrut s-o ornez cu frisca dar m-am razgandit. Arata asa apetisant ca zau nu mai avea rost :)))
[/preparare]
As savura si cu ochii o felie! Stii tu vorba aia, ochii vad, inima cere…. :)))
Hai ca te-ai indurat sa ne dai reteta! :))) O bag la favorite si ii asteptam randul! Pupici
Sarbatori fericite!
Multumesc pt reteta..am o nelamurire..cat gramaj are o ,,canita,,.
200 ml