Prajitura cu visine si iaurt are o textura atat de faina, intre fraged si pufos si-o aroma sublima! Da’ ce mi-a placut! Da’ cu mare greu te opresti din mancat! Poti pregati reteta si cu mure, zmeura, afine, cubulete de mere, rubarba, capsuni.
Ingrediente – tava de 20×25 cm – pentru tava mare dublati ingredientele
3 oua
200 g faina
150 g zahar
150 ml iaurt gras (sau smantana)
1/2 plic praf de copt
50 ml ulei
un plic zahar vanilat
un pic de sare
400 g visine (eu am avut micute, culese din visinul din curtea casei)
Mod de preparare
Prajitura cu visine si iaurt
Pentru inceput speli visinele si le scoti samburii.
Eu am avut visine acrisoare, am presarat peste ele 2 linguri de zahar si-am ameestecat usor. Le-am pus intr-o strecuratoare si le-am lasat deoparte. Daca ai visine dulci nu le mai pune cu zahar.
Preincalzeste cuptorul la 165 grade cu ventilatie. (175-180 grade program normal)
Pune intr-un bol ouale intregi, zaharul vanilat si sarea.
Introdu paletele mixerului si mixeaza usor, adaugand treptat zaharul.
Mixeaza pentru 4-5 minute, pana cand amestecul devine cremos si si-a dublat volumul.
Redu vitexa mixerului la treapta cea mai mica, adauga iaurtul si mixeaza usor pana la incorporare.
Toarna in fir subtire uleiul mixand continuu.
Cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga-le treptat, amestecand rapid cu un tel, pentru a evita cocoloasele.
Pregateste tava pentru prajitura cu visine si iaurt si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.
Toarna compozitia si niveleaza.
Distribuie in mod egal pe suprafata prajiturii.
Introdu tava pe treapta 2 si coace pentru 35-40 minute, sau pana cand e rumenita frumos.
Scoate tava, lasa 5-10 minute sa se racoreasca apoi mut-o pe un gratar pana la racirea completa.
O pudrezi cu zahar pudra, o portionezi si-o servesti cu drag.
- 3 oua
- 200 g faina
- 150 g zahar
- 150 ml iaurt gras (sau smantana)
- ½ plic praf de copt
- 50 ml ulei
- un plic zahar vanilat
- un pic de sare
- 400 g visine (eu am avut micute, culese din visinul din curtea casei)
Pe facebook ma gasesti la – RETETE PAPA BUN