De mult imi doream sa-ncerc un tort cu morcov si nu-mi pare rau c-am simtit placerea de-a savura si alt desert, cu mult diferit de preferatele mele, amandinele.
Ce m-a facut s-aleg varianta de fata, a fost prezenta cocosului, preferatul copiilor mei, si uite-asa am impacat pe toata lumea.
Pentru foi
- 3 oua
- 250 g faina
- 150 g unt
- 80 ml iaurt
- 8 linguri zahar
- 1/4 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita nucsoara
- putin ghimbir
- o lingurita praf de copt
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 cani (de 250ml) cu morcov ras (pe razatoarea cu ochiuri mici)
Pentru crema
- 250 g mascarpone
- 150 g crema de branza
- 150 g unt
- 150 g zahar pudra
- 50 g fulgi de cocos
Mod de preparare tort cu morcov
- Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si zaharul e topit.
- Adauga untul topit si racit bine, in fir subtire, si mixeaza continuu.
- Incorporeaza morcovii rasi si iaurtul.
- Amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si aromele, apoi adauga-le-n compozitie, omogenizand usor.
- Pregateste o tava rotunda cu diametrul de 20-22 cm si unge cu unt.
- Imparte compozitia in trei parti egale. Coace 3 foi, la 180 grade, pentru 20 minute.
- Compozitia va trebui pusa cu lingura si nivelata cu rabdare 😛
- Lasa foile la racit si pregateste crema.
- Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra, timp de 10 minute.
- Adauga mascarpone si crema de branza si mai mixeaza putin. Daca ingredientele sunt de calitate nu vei risca sa se taie crema.
- La final incorporeaza nuca de cocos. Eu am incorporat doar in 2/3 din crema, dar era ok s-o incorporez in toata crema 🙂
- Aseaza prima foaie de blat, intinde 1/3 din crema, asezi ce-a de-a doua, mai intinzi 1/3, apoi asezi ultima foaie si spritezi crema ramasa.
Tii tortul cu morcov la rece pentru cateva ore (sau peste noapte) apoi poti servi. Merge GROZAV la cafea 🙂