Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi - Rețete Papa Bun

mnb

Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi

1.42KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 800 gr pulpa porc
  •     sare
  •     piper
  •     rozmarin
  •     salvie
  •     boabe de mustar
  •     100 ml ulei
  •     zeama de la jumatate de lamaie

pentru garnitura

  •     400 gr orez
    o ceasca de vin
    un cub knor vita
    o ceapa
    putina sare
    cateva linguri ulei masline

pentru  sos

  •     usturoi
    mustar
    smantana
    zahar
    sare
    ulei

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

Mod de preparare

  1. Se pregateste carnea. Se portioneaza felii mari si se pune intr-un sos preparat din amestecul ingredientelor: ulei, sare, piper, boabe de mustar, zeama de lamaie , rozmarin, salvie. Se unge bine si se lasa jumatate de ora apoi , avem doua variante de a pregati carnea:
  2. 1-se pune intr-o punga pentru cuptor, se strange bine si se gaureste punga cu o scobitoare.
  3. Se baga la cuptor pentru o ora apoi se desface punga cu grija (aburul frige:d ), si se lasa pana ce se rumeneste.
  4. 2- intr-un vas de tuci, sau un vas cu fund dublu, turnam tot amestecul , asezam hartie de copt deasupra vasului, apoi un capac si peste capac o greutate. Lasam aproximativ o ora , o ora jumatate la foc mediu.

Garnitura:

  1. Se caleste o ceapa tocata in putin ulei de masline. Se arunca ceapa si se pune orezul spalat si scurs. Se caleste 3 minute dupa care se adauga ceasca de vin si se fierbe pana se evapora vinul.
  2. Se adauga apa de doua ori cantitatea de orez preparata( de ex eu am pus cu o cana, am “masurat” orezul si am pus cantitate dubla de apa), cubul de vita si putina sare ( gustati)
  3. Se fierbe la foc mic, acoperit, pana ce scade apa si orezul este fiert . In cazul in care nu e fiert mai puneti putina apa si mai lasati  la fiert.

Sosul.

  1. Ustroiul pisat bine se amesteca cu putina sare apoi se adauga putin cate putin ulei si se procedeaza ca la maioneza.
  2. Se adauga o jumatate de lingurita zahar, o lingura mustar si doua linguri smantana si se amesteca usor. Sos inspirat din reteta Ancai (postavaru)

[/directions]

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns