[ingredients title=”Ingrediente”]
- 800 gr pulpa porc
- sare
- piper
- rozmarin
- salvie
- boabe de mustar
- 100 ml ulei
- zeama de la jumatate de lamaie
pentru garnitura
- 400 gr orez
o ceasca de vin
un cub knor vita
o ceapa
putina sare
cateva linguri ulei masline
pentru sos
- usturoi
mustar
smantana
zahar
sare
ulei
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
Mod de preparare
- Se pregateste carnea. Se portioneaza felii mari si se pune intr-un sos preparat din amestecul ingredientelor: ulei, sare, piper, boabe de mustar, zeama de lamaie , rozmarin, salvie. Se unge bine si se lasa jumatate de ora apoi , avem doua variante de a pregati carnea:
- 1-se pune intr-o punga pentru cuptor, se strange bine si se gaureste punga cu o scobitoare.
- Se baga la cuptor pentru o ora apoi se desface punga cu grija (aburul frige:d ), si se lasa pana ce se rumeneste.
- 2- intr-un vas de tuci, sau un vas cu fund dublu, turnam tot amestecul , asezam hartie de copt deasupra vasului, apoi un capac si peste capac o greutate. Lasam aproximativ o ora , o ora jumatate la foc mediu.
Garnitura:
- Se caleste o ceapa tocata in putin ulei de masline. Se arunca ceapa si se pune orezul spalat si scurs. Se caleste 3 minute dupa care se adauga ceasca de vin si se fierbe pana se evapora vinul.
- Se adauga apa de doua ori cantitatea de orez preparata( de ex eu am pus cu o cana, am „masurat” orezul si am pus cantitate dubla de apa), cubul de vita si putina sare ( gustati)
- Se fierbe la foc mic, acoperit, pana ce scade apa si orezul este fiert . In cazul in care nu e fiert mai puneti putina apa si mai lasati la fiert.
Sosul.
- Ustroiul pisat bine se amesteca cu putina sare apoi se adauga putin cate putin ulei si se procedeaza ca la maioneza.
- Se adauga o jumatate de lingurita zahar, o lingura mustar si doua linguri smantana si se amesteca usor. Sos inspirat din reteta Ancai (postavaru)
[/directions]
bravo, ca si la restaurant !
🙂