Ingrediente
blat (voi puteti folosi reteta preferata de pandispan, eu am ales asta:
- 3 oua
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao,
- o lingura ulei
- o lingura apa
- 1/2 lingurita praf copt
- 4 linguri zahar
crema:
- 5 oua
- 125 ml lapte
- 2 linguri faina
- un plic gelatina(Puteti pune doua, chiar recomand. mi-ar fi placut mai mult usor mai legat)
- 2 plicuri zahar vanilat
- o lingurita esenta vanilie
- 150 gr unt
- 200 ml apa
- un pahar si jumatate zahar ( pahar de 200 ml)
glazura:
- 150 gr ciocolata cu lapte
- 80 ml frisca lichida
- o lingura unt
decor:
- frisca
Mod de preparare
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam spuma, adaugam zaharul , apoi galbenusurile, pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaua iar la final uleiul si apa.
Turnati amestecul intr-o forma unsa cu ulei, tapetata cu faina si coaceti aproximativ 25 min in cuptorul preincalzit la 160 grade.
Crema
Separati albusul de galbenus.
Albusurile le mixati bine cu jumatate de pahar cu zahar. Galbenusurile le mixati cu un pahar zahar pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati laptele, faina si mixati bine bine.
Puneti vasul la foc mic si amestecati mereu cu un tel pana ce crema se ingroasa. Lasati 15 minute la racit.
Gelatina o hidratati 3 minute in 3 linguri de apa apoi adaugati restul de apa si o diluati la bain marine.
In compozitia de galbenusuri adaugati zaharul vanilat , untul si esenta iar in cea de albusuri gelatina, racita, in fir subtire.
Amestecati usor cele doua compozitii.
Intr-un vas tapetat cu folie de plastic asezati jumatate din blat (dupa ce blatul l-ati taiat in doua, pe orizontala), turnati crema, asezati al doilea blat si bagati la frigider pentru 3 ore.
Rasturnati si decorati partea superioara cu glazura obtinuta prin topirea la foc mic a ingredientelor, racita, apoi ornati cu frisc(mai frumos decat mine, va rog !!!:)))) )
sursa
Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam spuma, adaugam zaharul , apoi galbenusurile, pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaua iar la final uleiul si apa.
Turnati amestecul intr-o forma unsa cu ulei, tapetata cu faina si coaceti aproximativ 25 min in cuptorul preincalzit la 160 grade.
Crema
Separati albusul de galbenus.
Albusurile le mixati bine cu jumatate de pahar cu zahar. Galbenusurile le mixati cu un pahar zahar pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati laptele, faina si mixati bine bine.
Puneti vasul la foc mic si amestecati mereu cu un tel pana ce crema se ingroasa. Lasati 15 minute la racit.
Gelatina o hidratati 3 minute in 3 linguri de apa apoi adaugati restul de apa si o diluati la bain marine.
In compozitia de galbenusuri adaugati zaharul vanilat , untul si esenta iar in cea de albusuri gelatina, racita, in fir subtire.
Amestecati usor cele doua compozitii.
Intr-un vas tapetat cu folie de plastic asezati jumatate din blat (dupa ce blatul l-ati taiat in doua, pe orizontala), turnati crema, asezati al doilea blat si bagati la frigider pentru 3 ore.
Rasturnati si decorati partea superioara cu glazura obtinuta prin topirea la foc mic a ingredientelor, racita, apoi ornati cu frisc(mai frumos decat mine, va rog !!!:)))) )
sursa
Tag-uri:Tort lapte de pasare
buna
am si eu cateva intrebari legate de reteta asta: 1. cat zahar se pune la blat? nu se specifica in reteta
2. ce se face cu cele 150 g de unt specificate la crema? iarasi nu se spune in reteta
3. cantitatea de 200 ml de apa nu este prea multa pentru un plic de gelatina?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Felicitari pentru blog!
Apa, nu e prea multa. Eu asa am gasit scris in reteta originala si atata am pus, nu m-a deranjat deloc. ; insa poti sa pui si jumatate, nu schimba cu nimic compozitia, poate doar consistenta sa fie si mai legata iar gustul putin mai accentuat.
Pfuu, cum am putut face doua omisiuni la o reteta?
Imediat fac completarile.
Multumesc si-mi cer scuze.
Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsurilor!
Cu mare drag. S-a intamplat ca exact atunci deschisesem mail-ul si primesc notificarile pe mail cand se comenteaza.
Sunt aici daca mai ai nelamuriri.:)
Si eu multumesc pentru vizita:).