Asta la noi acasa stiti cum dispare? E o prajitura cu gem si nuci pe care o stiu din copilarie, ne-o facea mama foarte des
Ingrediente
- 200 g unt
- 400 g zahar pudra
- 500 g faina
- 1 praf de copt
- putina sare
- 8 oua
- gem de prune
- 400 g nuca macinata
- cateva bucati intregi de miez de nuca
Mod de preparare prajitura cu gem si nuci
Untul usor topit se mixeaza spuma impreuna cu 150 gr zahar.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, 2 galbenusuri + un ou intreg si sarea.
Se framanta aluatul cu mana si se intinde uniform intr-o tava, cu mana umezita in apa (tava n-am tapetat-o cu nimic).
Peste aluat se intinde un strat de gem, bucatile intregi de nuca apoi crema preparata astfel:
Nuca,se amesteca cu 6 galbenusuri si apoi se incorporeaza usor albusul de la 8 oua (doua raman de la blat)-batut spuma cu 250 gr zahar pudra.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 35-40min.
Daca nu e rumenita frumos, mutati tava pe treapta superioara a cuptorului pentru inca 5-10 min.
E delicioasa!
E aproape terminata desi am facut-o dupa amiaza.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun