Cornuri pufoase cu ciocolata - aluat cornuri de casa | Rețete Papa Bun

mnb

Cornuri pufoase cu ciocolata

31Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

O reteta de cornuri pufoase nu strica nimanui, niciodata, cu atat mai mult cu cat umplutura acestora poate varia, in functie de gusturi sau de ce-aveti prin casa 😉

Ingrediente simple, preparare pe care o poate respecta oricine.

Rezultat ? 🙂 Niste cornulete delicioase carora le puteti da un aer festiv, pudrandu-le cu zahar pudra. Mie mi s-au parut suficient de dulci exact asa cum erau 😉

cornuri-pufoase

Ingrediente cornuri pufoase

  • 500-550 g faina alba
  • 250 ml lapte cald
  • un plic drojdie uscata sau 35-40 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa lamaie – o lingurita
  • coaja rasa portocale – o lingurita
  • 70 g unt moale
  • un ou
  • zahar vanilat
  • putina sare

In plus

  • ciocolata pentru umplut
  • un galbenus de ou + o lingura unt topit – pentru uns

cornuri-pufoase-2

Mod de preparare cornuri pufoase cu ciocolata

Daca folosesti drojdie proaspata pune-o intr-un bol impreuna cu putina apa calda si 2 linguri de faina, amesteca bine si lasa 15 minute la crescut.

Daca folodsesti drojdie uscata amestec-o din start cu faina cernuta.

Pune zaharul si zaharul vanilinat in lapte si pune la incalzit.

Intre timp pune intr-un bol mare faina cernuta, drojdia crescuta sau drojdia uscata, untul moale si sarea.

Toarna deasupra laptele usor caldut, in care ai amestecat sa se dilueze zaharul.

Amesteca bine compozitia, adauga si coaja rasa, apoi incepe sa framanti, pentru a obtine un aluat elastic, foarte foarte putin lipicios, pe care-l framanti pentru 10 minute, pe blatul de lucru presarat cu faina.

In functie de puterea de absorbtie a tipului de faina folosit, poate fi necesar sa mai adaugi fie faina fie lapte cald. Pui aluatul intr-un bol.

Acoperi vasul cu-n servet curat si lasi la loc cald pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Rastori aluatul pe blatul inainat si-l imparti in doua.

Iei jumatate din aluat, il aduni ntr-o bila rotunda si o intinzi  cu sucitorul intr-o foaie nici groasa nici subtire. Taie  cu-n cutit subtire si-mpartiti in triunghiuri. taie baza triungiului cate 1 cm, exact pe mijloc.

Pune apoi ciocolata – banuti, pepite, cubulete, orice ai tu la indemana si apoi ruleaza straduindu-te sa impachetezi bine ciocolata in aluat.

Lasa cornurile astfel obtinute, la loc cald, pentru inca 15 minute.

Bate un galbenus de ou cu o lingura de unt topit si unge cornurile.

Intodu tava cu cornuri pufoase pe treapta din mijloc a cuptorului preincalzit in prealabil, la 160 grade program cu ventilatie, si coace cornurile pentru 25-30 minute sau pana vezi ca-s frumos rumenite.

Lasa-le sa se racoreasca inainte de a le servi.

Sursa 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns