Salata de sfecla rosie cu hrean

986Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Nu exista sarbatoare cu bucate multe pe masa, din care romanului sa-i lipseasca salata de sfecla cu hrean.

Apetisanta, sanatoasa, aromata, picanta, merge combinata cu atat de multe preparate incat eu o fac des chiar si-n cursul anului sau cand vreau sa conserv diversificat recolta proprie de sfecla 😉
Variantele de preparare pot varia de la salata preparata cruda, pana la prelucrarea termica a sfeclei prin coacere sau fierbere.
Eu aleg mereu ultima varianta. Probabil pentru ca-i mai comoda sau poate pentru ca iubesc atat de mult gustul acestei salate preparat asa, incat nu am tendinta sa-l schimb incercand si altfel.

salata-de-sfecla-cu-hrean

[ingredients title=”Ingrediente”]

loading...
  • sfecla rosie
  • hrean
  • otet
  • ulei
  • sare
  • miere/zahar

[/ingredients]

Mod de preparare Salata de sfecla rosie cu hrean

Nu v-am dat ingrediente exacte pentru ca depinde foarte mult de gusturile proprii.

Unora le place mai iute, altora mai dulce, asa ca nu vreau sa ma-njurati :))

Ca idee, eu am folosit vreo 10 bucati sfecla de dimensiune medie (undeva la 3,500-4 kg)

Le spalati bine si le puneti la fiert in apa rece.

Le salati la fiert pana ce intra usor furculita in ele, apoi scurgeti apa si le lasati sa se racoreasca bine. Nu lasati prea mult la fiert deoarece se va inmuia prea tare sfecla.

Curatati si dati pe razatoarea cu ochiuri mici hreanul.

Curatati sfecla cu un cutit subtire apoi o dati pe razatoarea cu ochiuri mari.

O puneti intr-un castron mare si-adaugati asa: 5 linguri de hrean ras, o lingura de miere (sau o lingura-doua de zahar), 2 linguri sare, 50 ml otet, 30 ml ulei.

Omogenizati totul si gustati. Noua ne place iute, voi condimentati dupa caz cu ce credeti ca mai are nevoie pentru a fi pe gustul vostru 😉

Sursa de inspiratie

salata-de-sfecla-cu-hrean-1 Pastrati salata in borcane capsate bine, depozitate la rece.

 

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns