Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie - Rețete Papa Bun

Prajitura cu crema ganache si glazura amaruie

1.58KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

prajitura-cu-crema-ganache

Blat
5 oua
5 linguri de zahar
3 linguri de cafea
o lingurita praf copt
o lingura apa
o lingura ulei
5-6linguri faina
un varf de cutit sare

Bati spuma albusurile
Galbenusurile le freci bine cu zaharul si uleiul
In albusurile spuma adaugi amestecul de galbenusuri ,amesteci usor
Adaugi apoi faina amestecata cu praful de copt,cafeaua,praful de sare
Pui totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt
Coci la foc potrivit aprox 30 min

Cand e rece,tai blatul in doua

Crema
200 ML frisca lichida
200 gr ciocolata cu lapte
o lingura miere

Ciocolata se rupe in bucati mici si se pune intr-un castron
Frisca se infierbanta bine(nu se fierbe)
Se toarna fierbinte peste ciocolata si se amesteca energic pana se topeste toata ciocolata adaugand si lingura de miere
Se baga la frigider pt cel putin 3-4ore

Se scoate si se mixeaza pana ce devine o crema cu o consistenta bine legata
(e una dintre cele mai bune creme pe care le-am gustat vreodata)

Se aseaza primul blat ,crema,apoi al doilea

Preparam glazura

Intr-un castron topim la bain marine 100 gr ciocolata amaruie, 4 linguri zahar, 120 gr unt
(nu-l topiti complet,
sa nu fie moale tare,ci doar atat cat sa poata fi mixat)
Se lasa sa se raceasca bine apoi bagati mixerul
Iese o glazura pufoasa si buna.
Asezati frumos peste prajiturica.
Pofta buna!

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

5 comentarii

  • hai ca m-ai innebunit iar. o sa-ti dau bataitza 🙂 cand s-o mai fac si pe asta? daca ar fi dupa tine, ar trebui sa stau toata ziua in bucatarie :))) doamne, gabitzo, de unde stii atatea?

  • salut copila cuminte!:d
    mai Shanti draga,aici am combinat asa:blatul de la amandina,putin modificat(am pus cafea si mai putina apa si ulei),crema o vazusem de mult pe net dar n-o incercasem niciodata,iar glazura este de la ultima prajitura/tort incercat/a si prima oara nu mi-a iesit.
    acolo in reteta scria “topiti toate”-pai..eu le-am lasat la foc pana au fost fleasca:)));de unde si ce sa mai mixez?:)))
    asa c-am testat-o iar,dupa ce mi-am dat seama unde am gresit,si-a iesit super.
    e buna tare,tare prajitura!!!
    mamaaa,cat mai vorbesc:))))

    Duminica frumoasa,fata draga!>:d<

  • Hi Gaby,

    am crezut cä am fost pe la Präjiturica asta si ma-m delectat..
    Cum se vede la Bätrinete….
    Da acuma: super feinä si super delicoasä ti-a iesit.Compliment !
    N-ai mai trebuit insiropat Blatul??
    Eu intreb de aia cä sint cam bätrin si la mine nu merge asa usor in jos, stii Tu ??
    Ganache ai fäcut-o super.

    Salutäri Jacob

  • buna Jacob!
    :)))))la tine,batranete?:)))
    cat ziceai ca ai? 72 parca
    nu?:P
    :)))))
    nu,nu am insiropat blatul si a fost super buna asa.
    nu este necesar dar daca totusi le preferi insiropate nu cred ca are cu ce-i schimba gustul,doar consistenta.
    ganache,a devenit una dintre favorite
    e atat de pufoasa si fina incat o voi repeta de multe ori;)

Lasă un răspuns