3 vinete potrivit de mari
o ceapa
150 gr ciuperci din conservă
2 ardei copţi (unul roşu, unul galben)
maioneză dintr-un ou şi 200 ml ulei
sare
piper
praf de usturoi
o linguriţă unt
Coacem vinetele. Le curăţăm cât sunt fierbinţi (lăsate mai mult timp se amărăsc de la coajă) şi le lăsăm la scurs.
Coacem ardeii şi îi curătăm de pieliţă , cotor şi seminţe. Lăsăm să se racească si tocăm marunt.
Într-o cratiţă topim untul şi punem ceapa tocată mărunt împreună cu două linguri de apă. Lăsăm să se înmoaie şi adăugăm ciupercuţele scurse şi tocate .
Lăsăm până se evaporă tot lichidul şi dăm deoparte de pe foc.
Preparăm maioneza dintr-un ou. puţină sare si 200 ml ulei. Eu o prepar în câteva secunde, cu blenderul. O puteţi prepara după metoda obişnuită.
Într-un bol puneţi două dintre vinete şi le mixaţi bine împreună cu 50 ml ulei. Adăugaţi şi cealaltă vânătă pe care o tocaţi cu cuţitul pentru vinete (mie îmi place să simt şi seminţe in salată), ardeii şi ciupercile bine răcite, împreună cu maioneza şi omogenizaţi uşor. Potriviţi gustul de sare şi piper, adăugaţi şi puţină pudră de usturoi şi daţi puţin la rece.
Serviţi cu pâine proaspătă şi roşii.
Bun tare, Gabi! Urmatoarea tura de vinete o voi prepara asa !
Te-am pupacit!
Tare bine arata! Eu nu pap ciuperci, dar poate ii fac sotului 🙂
Faina idee! 😉
Neaparat trebuie incercata reteta asta!
Pupici
Imi place ideea,o sa incerc si eu!
Imi place combinatia ! 🙂
imi plac salatele foarte mult, mai ales daca sunt cu vinete, ciuperci…te-am nominalizat la leapsa la mine pe blog
Excelenta reteta. Ma bucur ca am descoperit blogul tau. Cotrobaiesc de vreo ora. Imi place foarte mult tot ce ai facut.
waw,ce combinatie!!!trebuie incercata ca prea mi-ai facut pofta!!
pup si o zi buna!!
Multumesc frumos! >:d<
Cu ardei o fac si eu , dar la ciuperci nu m-am gandit pana sa vad la tine !! 😉 Am sa incerc si eu ca tare-mi plac ciupercile !! 🙂