De cand ma stiu am iubit reteta asta de macrou la cuptor. Nu ma deranjeaza mirosul, ca nu fac asa des, dar gustul mi se pare grozav.
Cel mai des il fac prajit, cu mujdei si mamaliga, dar azi am avut chef de-o varianta mai simpla, fara prajeli, si-am pregatit acest macrou in sos de rosii, care s-a dovedit a fi delicios!


- Ingrediente Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi
- 3 pesti macrou (1 kg peste)
- 4 catei usturoi
- 300 ml pasta de rosii pregatita in casa (daca nu aveti, folositi rosii curatate tocate cubulete sau suc de rosii din conserva)
- 100 ml vin demi dulce
- o lingura zeama de lamaie
- busuioc
- sare
- piper
- masline
- 40 ml ulei masline
Mod de preparare Macrou la cuptor in sos de rosii cu usturoi
Pestele curatat de intestine si cap usuca-l cu un servet uscat.
Presara-l cu putina sare si piper si lasa-l la rece pentru 2 ore.
Intr-o craticioara incinge uleiul si caleste usor usturoiul curatat si feliat.
Stinge cu vin si lasa sa dea 2 clocote.
Adauga pasta de rosii (daca e prea groasa pune si putina apa ) si lasa la fiert timp de 5 minute.
Intre timp preincalzeste cuptorul la 180 grade si adauga in sos o lingurita de busuioc uscat si o lingura zeama de lamaie. Poti pune si o lingurita de zahar sau 1/2 lingurita miere. Potriveste gustul de sare.
Aseaza pestii intr-un vas termorezistent si toarna sosul de rosii.
Pune si cateva masline in tava si introdu tava la cuptor, pe treapta din mijloc, pentru 55 min – o ora, sau pana cand este frumos rumenit/uscat la suprafata.
Cand si cand mai pune cu lingura sos peste peste. Nu invarti deloc, nu este nevoie si risti sa desfaci pestele.
Scoate-l din cuptor cand s-a rumenit dupa pofta inimii si serveste-l cu mamaliguta.
Tu poti refuza un peste la cuptor care arata atat de bine?
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
Buna ziua!
Am vrea si noi sa gătim asa ceva, dar avem o nelamurire, de ce se oprește focul? În maxim 20 de minute cuptorul se va răci !
Buna seara!
Nici macar eu nu as fi inteles , sa fi citit, de ce sa oprim focul :))
HABAR NU AM de unde s-a strecurat acea fraza. Mai ales ca e cuptor electric, ce foc sa opresc :)))
Multumesc mult pentru atentionare!
E simplu si bun!
Multumesc pentru reteta.
Cu drag!
Ne-am preperat reteta dvs minunata de multe ori in special zilele de duminica. Totul e extraordinar de delicios, decat conserva de peste. Va saru’mana cu multumiri din respect ! o zi buna!
La fel si dumneavoastra!
Va multumesc pentru cuvintele frumoase si increderea de a testa retetele mele!
este urmatorul pe lista mea , arata delicios