Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, aceasta paine din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, neasteptat de gustoasa.
Abia astept parerea copiilor
Natalia, cu-al ei site minunat – Rețete LCHF, cu retete sanatoase, m-a inspirat. Multe retete de-acolo mi-au facut cu ochiul si-as vrea sa le incerc.
Reteta de paine din seminte se face atat de simplu, ca n-am simtit nevoia sa fac poze din timpul prepararii 🙂
Ingrediente
- 4 oua
- sare dupa gust
- 3 linguri ulei de masline
- 300 g sememinte neprajite (eu am pus floarea soarelui, in, nuci si chia, in parti aproximativ egale)
Mod de preparare paine din seminte.
Semintele pot fi, sau nu, rasnite. Eu nu am facut-o.
Se bat cu un tel ouale cu sarea, nu mult. Se adauga uleiul si semintele si se omogenizeaza totul.
Se pregateste o tava de chec, de 20 cm, se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna amestecul.
Se coace pentru 40 min , la 170 grade, pana cand painea capata o usoara tenta aurie.
Se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se feliaza cu-n cutit zimtat.