Am vrut sa ma conving ca reteta asta nu e buna doar la cuptorul traditional ci face fata si unui mod sanatos de gatire, si nu m-am inselat.
O reteta ce-a iesit excelent, o prajitura pe care-am taiat-o calda, nu mai puteam de pofta din cauza mirosului din bucatarie 🙂
- 1/2 cana zahar
- 1/2 cana gem de prune
- 1/2 cana apa minerala
- o lingurita praf copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- cateva linguri zeama de lamaie
- 1/2 cana nuca macinata
- 3 linguri cacao neagra
- 1/4 cana ulei
- o cana si 1/2 faina alba
- zahar vanilat
- scortisoara
- cateva pere mici
[/ingredients]
- pregateste aparatul Crock Pot slow cooker Digital 4,7 lconectandu-l la sursa de curent.
- intr-un bol incapator pune zaharul impreuna cu gemul, cacaua si apaminerala
- amesteca pana la omogenizare si topirea completa a zaharului
- adauga uleiul, bicarbonatul si praful de copt stinse cu zeama de lamaie, si aromele si amesteca
- faina adaug-o treptat amestecand cu un tel para sa nu se faca cocoloase in compozitie
- trebuie sa obtii un amestec asemanator cu cel de chec, de consistenta unei smantani groase
- la final incorporeaza nuca
- pune hartie de copt in vasul aparatului Crock Pot digital 4,7 l si toarna compozitia
- niveleaza frumos
- perele spala-le, taie-le in doua si scoate usor casuta samburilor
- introdu jumatatile de pere in aluat lasand loc intre ele
- selecteaza din meniul aparatului programul „low” si timpul 3:30
- de acum nu-ti ramane decat ca dupa aproximativ 2:00 sa rotesti o data vasul de ceramica la 180 grade (in sensul acelor de ceasornic) pentru ca prajitura sa se coaca uniform.
- spre final pe capacul vasului se va forma mult condens; ridica capacul fara a-l inclina (s-ar scurge apa peste prajitura) si sterge cu un servet curat
- prajitura e gata daca la atingerea usoara cu degetul simti ca e ferma si nu se prinde aluat de deget; sau mai simplu fa testul cu scobitoarea.
[/preparare]