sâmbătă, septembrie 21, 2019

Negresa cu nuca si pere, la slow cooker Crock Pot

179Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Am vrut sa ma conving ca reteta asta nu e buna doar la cuptorul traditional ci face fata si unui mod sanatos de gatire, si nu m-am inselat.
O reteta ce-a iesit excelent, o prajitura pe care-am taiat-o calda, nu mai puteam de pofta din cauza mirosului din bucatarie 🙂

656x514_negresa-cu-nuca-si-pere-la-slow-cooker-crock-pot-398716[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana gem de prune
  • 1/2 cana apa minerala
  • o lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • cateva linguri zeama de lamaie
  • 1/2 cana nuca macinata
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1/4 cana ulei
  • o cana si 1/2 faina alba
  • zahar vanilat
  • scortisoara
  • cateva pere mici

[/ingredients]

656x436_negresa-cu-nuca-si-pere-la-slow-cooker-crock-pot-398718[preparare title=”Mod de preparare”]

  • pregateste aparatul Crock Pot slow cooker Digital 4,7 lconectandu-l la sursa de curent.
  • intr-un bol incapator pune zaharul impreuna cu gemul, cacaua si apaminerala
  • amesteca pana la omogenizare si topirea completa a zaharului
  • adauga uleiul, bicarbonatul si praful de copt stinse cu zeama de lamaie, si aromele si amesteca
  • faina adaug-o treptat amestecand cu un tel para sa nu se faca cocoloase in compozitie
  • trebuie sa obtii un amestec asemanator cu cel de chec, de consistenta unei smantani groase
  • la final incorporeaza nuca
  • pune hartie de copt in vasul aparatului Crock Pot digital 4,7 l si toarna compozitia
  • niveleaza frumos
  • perele spala-le, taie-le in doua si scoate usor  casuta samburilor
  • introdu jumatatile de pere in aluat lasand loc intre ele
  • selecteaza din meniul aparatului programul “low” si timpul 3:30
  • de acum nu-ti ramane decat ca dupa aproximativ 2:00 sa rotesti o data vasul de ceramica la 180 grade (in sensul acelor de ceasornic) pentru ca prajitura sa se coaca uniform.
  • spre final pe capacul vasului se va forma mult condens; ridica capacul fara a-l inclina (s-ar scurge apa peste prajitura) si sterge cu un servet curat
  • prajitura e gata daca la atingerea usoara cu degetul simti ca e ferma si nu se prinde aluat de deget; sau mai simplu fa testul cu scobitoarea.

[/preparare]

656x436_negresa-cu-nuca-si-pere-la-slow-cooker-crock-pot-398719 656x337_negresa-cu-nuca-si-pere-la-slow-cooker-crock-pot-398717

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns