mnb

Negresa cu nuca si pere, la slow cooker Crock Pot

2.78KVizualizări
0
(0)

Am vrut sa ma conving ca reteta asta nu e buna doar la cuptorul traditional ci face fata si unui mod sanatos de gatire, si nu m-am inselat.
O reteta ce-a iesit excelent, o prajitura pe care-am taiat-o calda, nu mai puteam de pofta din cauza mirosului din bucatarie 🙂

656x514_negresa-cu-nuca-si-pere-la-slow-cooker-crock-pot-398716

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana gem de prune
  • 1/2 cana apa minerala
  • o lingurita praf copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • cateva linguri zeama de lamaie
  • 1/2 cana nuca macinata
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1/4 cana ulei
  • o cana si 1/2 faina alba
  • zahar vanilat
  • scortisoara
  • cateva pere mici

[/ingredients]

656x436_negresa-cu-nuca-si-pere-la-slow-cooker-crock-pot-398718
[preparare title=”Mod de preparare”]

crockpot-romania.ro/

  • pregateste aparatul Crock Pot slow cooker Digital 4,7 lconectandu-l la sursa de curent.
  • intr-un bol incapator pune zaharul impreuna cu gemul, cacaua si apaminerala
  • amesteca pana la omogenizare si topirea completa a zaharului
  • adauga uleiul, bicarbonatul si praful de copt stinse cu zeama de lamaie, si aromele si amesteca
  • faina adaug-o treptat amestecand cu un tel para sa nu se faca cocoloase in compozitie
  • trebuie sa obtii un amestec asemanator cu cel de chec, de consistenta unei smantani groase
  • la final incorporeaza nuca
  • pune hartie de copt in vasul aparatului Crock Pot digital 4,7 l si toarna compozitia
  • niveleaza frumos
  • perele spala-le, taie-le in doua si scoate usor  casuta samburilor
  • introdu jumatatile de pere in aluat lasand loc intre ele
  • selecteaza din meniul aparatului programul „low” si timpul 3:30
  • de acum nu-ti ramane decat ca dupa aproximativ 2:00 sa rotesti o data vasul de ceramica la 180 grade (in sensul acelor de ceasornic) pentru ca prajitura sa se coaca uniform.
  • spre final pe capacul vasului se va forma mult condens; ridica capacul fara a-l inclina (s-ar scurge apa peste prajitura) si sterge cu un servet curat
  • prajitura e gata daca la atingerea usoara cu degetul simti ca e ferma si nu se prinde aluat de deget; sau mai simplu fa testul cu scobitoarea.

[/preparare]

656x436_negresa-cu-nuca-si-pere-la-slow-cooker-crock-pot-398719 656x337_negresa-cu-nuca-si-pere-la-slow-cooker-crock-pot-398717

crockpot-romania.ro/

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

two × 5 =