Pentru marinarea rapida a carnii pentru aceasta tocana, folositi cu incredere aparatul Food Saver alaturi de caserola conceputa special pentru marinare.
[ingredients title=”Ingrediente „]
- spinarea de la un miel (sau orice alta parte a mielului care are carne cu os; 800-900 g)
- 150 ml vin alb
- sare
- piper
- rozmarin
- boia de ardei dulce – o lingurita
- o lingurita bulion
- 4-5 catei usturoi
- putina scortisoara
- patrunjel verde tocat
- o ceapa alba, uscata
- o ceapa verde, cu tot cu cozi
- 4-5 catei usturoi
- ulei
[/ingredients]
Portioneaza carnea in bucati mai mari sau mai mici, cum iti e pe plac 🙂
Spal-o apoi usuc-o cu-n servet.
Intr-un bol amesteca vinul cu boiaua, rozmarin (nu pune prea mult), sare si piper.
Pune carnea in acest amestec, invarte-o pe toate partile apoi pune-o in caserola pentru marinat.
Conecteaza caserola la aparat cu ajutorul furtunasului.
Roteste butonul de pe capacul caserolei in directia de marinare. Porneste aparatul si videaza, roteste butonul in pozitia „blocare” apoi scoate furtunasul.
Eu am vidat-o de 2 ori.
Eu am vidat-o seara si am pregatit-o a doua zi la pranz, dar voi o puteti pregati dupa o ora din momentul in care ati vidat-o.
Roteste butonul de pe capac in pozitia „deblocare”, ridica capacul apoi poti pregati carnea 🙂
Pregateste un vas cu fund dublu si pune ulei. Cand s-a infierbantat bine pune bucatile de carne si rumeneste-le pe toate partile. Spre finalul prajirii adauga si ceapa.
Toarna deasupra marinada, o cana cu apa fierbinte, pune capac pe vas si lasa sa fiarba la foc mic pentru ora – o ora si jumatate. Invarte bucatile de carne la jumatatea timpului. La mine bucatile de carne erau fierte bine dupa o ora.
Sosul a scazut, ii mai adaugi acum in tocana usturoiul pisat, putina scortisoara (cam 1/3 lingurita) si patrunjel verde tocat.
Potrivesti gustul de sare si piper si opresti focul. Mai lasi ub capac 10 minute.
Serveste cu piure de cartof si morcov si salata de varza.