O noua reteta de post simpla, rapida, pe care-o poate prepara si-un burlac sau o donşoara care nu are prea mult timp de stat in bucatarie :))
A fost grozav de bun si-asa, cum am servit-o noi, de post 🙂 cu gogosari si conopida; nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi combinat c-o friptura. O s-o repet, cu siguranta.
[ingredients title=”Ingrediente Orez cu ciuperci si mazare”]
- 300 gr orez (un bol)
- un borcan 400 gr ciuperci fierte, feliate
- o ceapa alba, mare
- 30 ml ulei de masline
- o cutie mazare fiarta
- sofran
- sare
[/ingredients]
- Pui la incins uleiul de masline.
- Cureti ceapa, o speli si o toci marunt.
- O pui in cratita (alege una cu fund dublu; eu am facut intr-una de ceramica), si o lasi la calit pana devine usor transparenta, apoi adaugi ciupercile bine scurse.
- Lasi la calit, amestecand, pentru inca 2-3 minute. Ciupercile trebuie sa se rumeneasca usor, usor.
- Intre timp speli bine orezul si-l scurgi. Il adaugi peste ceapa si ciuperci si-amesteci in el in timp ce se caleste usor inca doua minute.
- Adaugi apa de doua ori si jumatate volumul ce a fost ocupat in bol de catre orez. Mai exact daca ai pus un bol cu orez adaugi acum doua boluri si jumatate apa. Omogenizezi, pui capac pe vas si lasi sa fiarba la foc mic, cu capacul usor ferit.
- Cand vezi ca apa a scazut si orezul s-a umflat mai adaugi jumatate de bol de apa in care ai diluat sofran, jumatate lingurita vegeta de casa, mazarea clatita sub jet de apa rece si scursa, potrivesti gustul de sare si mai lasi la fiert pentru 2 minute.
- Chiar daca lichidul nu s-a absorbit complet opresti focul, pui capac peste oala, o „invelesti” intr-un prosop si o mai lasi 5 minute.
- Servesti cald cu muraturi , gogosari, sau o servesti ca si garnitura alaturi de alte preparate.
[/directions]
ce bine arata Gabitzuuu :*
Ador orezul cu ciuperci.. dar nu m-am gandit sa pun si mazare. O idee ptr data viitoare.