Briose bicolore cu mascarpone - briose de casa | Rețete Papa Bun

mnb

Briose bicolore cu mascarpone

47Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Nu am introducere pentru aceasta reteta de briose bicolore cu mascarpone :)))

Am facut de atat de multe ori briose, fel de fel, incat acum am intrebat-o pe Mona:

-Sunt bune briosele, merita postata reteta?

A raspuns:

-Claaaar!

Asa ca…:)))

Briose bicolore cu mascarpone

Ingrediente Briose bicolore cu mascarpone pentru 10-12 briose (in functie de dimensiunea formelor)

  • 125 g mascarpone
  • 110 g zahar
  • un ou
  • putina sare
  • un plic zahar vanilat
  • 150 g faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • 120 ml lapte sau iaurt
  • o lingura cacao neagra
  • zahar pudra

Briose bicolore cu mascarpone-2

Preparare Briose bicolore cu mascarpone

Mixeaza impreuna mascarpone cu  zaharul, oul  si putina sare, pentru 3-4 minute.

Adauga faina CERNUTA! amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat.

Amesteca bine cu o lingura.

Pune si laptele, amesteca putin, apoi baga mixerul pana cand compozitia este omogena – 2-3 MINUTE.

Preincalzeste cuptorul la 180 grade.

Imparte compozitia in doua parti aproximativ egale. In una din ele pune cacaua si omogenizeaza.

Pregateste tava de briose si pune hartiute.

Ia din fiecare cate o lingurita plina cu compozitie si pune, alaturandu-le, in forme. Am inceput intai cu compozitia maro, care este o idee mai legata fiind cu cacao, apoi am pus cea alba.

Cand am terminat de pus compozitia si intre timp cuptorul era perfect incins, am pudrat zahar pudra peste fiecare forma.

Am introdus tava cu briose bicolore cu mascarpone la cuptor, pe treapta din mijloc si am copt briosele pentru 30-35 minute. Trebuie sa fie frumos rumenite.

De minune merg cu lapte, ceai sau la cafea!

  • eu ung intotdeauna hartiutele pentru muffins  cu putin unt; mi s-a intamplat ca unele hartiute sa se lipeasca de muffins, lucru extrem de neplacut, asa ca prefer sa fac acest pas si sa nu risc
  • nu sari peste pasul cu pudratul cu zahar pudra inainte de coacere; crusta obtinuta la copt datorita acestui pas e de milioane!

Aici aveti si varianta brioselor cu unt

briose cu unt si ciocolata-5

Pe facebook ma gasesti la – RETETE PAPA BUN

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns