Turte cu branza si marar - Rețete Papa Bun

Turte cu branza si marar

4.53KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar?

Eu zic ca nimic! :))

Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de la telemeaua de oaie…mmmm.

Trebuie sa va faceti!

turte-cu-branzaIngrediente Turte cu branza si marar

  • Aluat turte
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 40 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • un ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • Umplutura
  • 200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana ; daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris, pentru a lega bine umplutura)
  • 200 g telemea de oaie
  • marar verde tocat
  • o lingurita zahar
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • sare dupa gust

 

turte-cu-branza-2

Mod de preparare Turte cu branza si marar

  1. Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele.
  2. Aluat turte
  3. Pregateste aluatul punand faina, drojdia, sarea, zaharul, untul si oul intr-un bol.
  4. Adauga, treptat, laptele caldut, omogenizand, pana ce obtii un aluat elastic si ferm. Daca e cazul mai adauga fie putin lapte, fie faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii).
  5. Adauga putin cate putin uleiul si framanta timp de 8-10 minute.
  6. Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l la loc cald pana-si dubleaza volumul.
  7. Imparte aluatul in zece bile egale.
  8. Presara faina pe blatul de lucru si intinde o bila de aluat cu sucitorul.
  9. Pune o lingura de umplutura de branza.
  10. Aduna aluatul deasupra umpluturii formand o boceluta, strange bine capetele, apoi intinde cu sucitorul usor, sa aplatizezi bila (fara a iesi umplutura prin toate partile 😀 )
  11. Incinge bine o tigaie de teflon si coace turta pe ambele parti pana ce e rumenita frumos.
  12. Procedeaza la fel cu toate bilele de aluat 🙂
  13. Gata! Foarte simplu, asa-i?

nota. coace o turta si rupe-o in doua; in functie de grosimea tavii si puterea focului poate fi necesar sa lasi la mai mic flacara, timp mai indelungat.

Sursa de inspiratie

 

turte

turte-2

turte3

turte-4

turte5

turte6

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

5 comentarii

Lasă un răspuns