Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar?
Eu zic ca nimic! :))
Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de la telemeaua de oaie…mmmm.
Trebuie sa va faceti!
- Aluat turte
- 500 g faina
- 10 g drojdie uscata
- 40 g unt la temperatura camerei
- 2 linguri ulei de masline
- o lingurita zahar
- un ou
- 1/2 lingurita sare
- 250 ml lapte caldut
- Umplutura
- 200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana ; daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris, pentru a lega bine umplutura)
- 200 g telemea de oaie
- marar verde tocat
- o lingurita zahar
- 1/2 plic zahar vanilat
- sare dupa gust
Mod de preparare Turte cu branza si marar
- Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele.
- Aluat turte
- Pregateste aluatul punand faina, drojdia, sarea, zaharul, untul si oul intr-un bol.
- Adauga, treptat, laptele caldut, omogenizand, pana ce obtii un aluat elastic si ferm. Daca e cazul mai adauga fie putin lapte, fie faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii).
- Adauga putin cate putin uleiul si framanta timp de 8-10 minute.
- Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l la loc cald pana-si dubleaza volumul.
- Imparte aluatul in zece bile egale.
- Presara faina pe blatul de lucru si intinde o bila de aluat cu sucitorul.
- Pune o lingura de umplutura de branza.
- Aduna aluatul deasupra umpluturii formand o boceluta, strange bine capetele, apoi intinde cu sucitorul usor, sa aplatizezi bila (fara a iesi umplutura prin toate partile 😀 )
- Incinge bine o tigaie de teflon si coace turta pe ambele parti pana ce e rumenita frumos.
- Procedeaza la fel cu toate bilele de aluat 🙂
- Gata! Foarte simplu, asa-i?
nota. coace o turta si rupe-o in doua; in functie de grosimea tavii si puterea focului poate fi necesar sa lasi la mai mic flacara, timp mai indelungat.
Aluatul tau pare extrem de fraged, nu-mi dau seama de ce dar al meu nu iese niciodata asa. Aveti vreun sfat?
Neata!
Nu stiu daca-i fraged e cat de pufos.
Tipsul meu pentru orice aluat dospit este adaosul de ulei de masline.
As vrea sa fac si eu… oare la cuptor merg facute??! Mulțumesc!
Eu zic ca mai ok sunt in tigaie, fara ulei, decat la cuptor.
Chiar astăzi am sa le fac,arată super!!!☺☺