Prajitura rapida cu prune (usor de pregatit si economica) - Rețete Papa Bun

Prajitura rapida cu prune (usor de pregatit si economica)

2.24KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Piata e plina de prune, asa ca daca ai cumparat si mai ai  in fructiera cateva care nu se mananca, de ce n-ai face o prajitura rapida cu prune?

Desi prajitura asta merita si sa faci un drum la piata sa cumperi prune, daca n-ai, asa aromata, pufoasa si buna e!

De ce rapida?

In maxim 10 minute, daca ai prunele pregatite, prajitura e in cuptor 🙂

De ce economica?

Ai in casa in mod uzual tot ce trebuie pentru ea.

prajitura rapida cu prune

Ingrediente Prajitura rapida cu prune

tava 22/32 cm

ingredientele masurate cu aceeasi cana, de 230-250 ml

  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 3 cani faina
  • un plic praf de copt
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • putina sare
  • 500-600 g prune gata curatate

Prajitura rapida cu prune

Mod de preparare Prajitura rapida cu prune

Preincalzeste cuptorul la 175 grade.

Taie prunele bucatele si pune-le intr-o strecuratoare.

Presara peste ele 2 linguri de faina, amesteca usor si lasa-le deoparte.

Intr-un bol mixeaza zaharul impreuna cu ouale, zaharul vanilat si sarea, pentru 5 minute.

Adauga in fir subtire uleiul, mixand continuu, apoi laptele.

Pune 2 cani faina si praful de copt, mixeaza tot la viteza mica, adauga si restul de faina si mai mixeaza un minut.

Pregateste o tava pe care o tapetezi cu hartie de copt.

Toarna compozitia si niveleaza usor.

Distribuie prunele pe toata suprafata prajiturii, apoi introdu-o in cuptor, pe treapta 2, si coace pana e frumos rumena – aprox 45 minute. Scoate din tava cu tot cu hartia de copt si lasa sa se racasca.

Portioneaz-o cand s-a racorit bine.

 

Prajitura rapida cu prune

Sursa – gustos.ro

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns