Am regasit in aceste fursecuri de cofetarie gustul fursecurilor din copilarie, pentru care cautam reteta de cand ma stiu 😉
Fiind 1 Iunie, m-am gandit sa fac o surpriza piticilor mei, sa le fac o portie de biscuiti/fursecuri, dulciurelele lor preferate 🙂
Intr-o cautare pe google m-am oprit la o reteta de fursecuri de la Laura Adamache.
Multumesc, Laura!
Ingrediente Fursecuri de cofetarie
Pentru fursecuri
150 g unt
80 g zahar
un ou
un plic zahar vanilat
un varf cutit sare
225 g faina alba
3 g praf de copt
Pentru glazurat
ciocolata cu lapte + putin lapte
Mod de preparare Fursecuri de cofetarie
Preincalzeste cuptorul!
Mixeaza intr-un bol untul impreuna cu zaharul pana devine spumos si zaharul e topit Adauga oul usor batut si mixeaza in continuare. Amesteca faina impreuna cu zarea, zaharul vanilat si praful de copt si pune-le in bol.
Amesteca tot cu mixerul, initial la viteza mica (nu te speria daca pare nisipos, imediat se vor omogeniza toate) Mareste viteza mixerului si mixeaza pana ce compozitia e omogena. Pune cu lingura compozitia intr-un posh la care ai fixat un dui cu deschiderea mare.
Spriteaza din compozitie gramajoare, intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace fursecurile timp de 8 minute la foc mare (200 grade) apoi redu focul (la 150-160 grade) si mai lasa 4-5 minute.
In reteta Laurei coacerea s-a facut dupa ce compozitia a stat o ora la frigider apoi s-au modelat bilute ce s-au asezat in tava si s-0au copt pentru 10 minute la 200 grade.
edit 2024: la cuptorul electric le-am copt 14 minute la 160 grade, program cu ventilatie, pe treapta din mijloc
ies minunat!
Intr-un ibric pune ciocolata impreuna cu laptele (eu am pus cam 80-100 g ciococolata si 30-40 ml lapte). Omogenizeaza la foc mic, apoi ia cate un fursec si introdu-l pana la jumatate in glazura calda.
Pune aceste fursecuri pe un gratar si da-le la rece sa se intareasca glazura.
Pofta buna!
Ar fi bine sa dublezi cantitatile PENTRU fursecuri de cofetarie din start 😉
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.