mnb

Fursecuri de cofetarie

9.13KVizualizări
4.8
(15)

Am regasit in aceste fursecuri de cofetarie gustul fursecurilor din copilarie,  pentru care cautam reteta de cand ma stiu 😉

Fiind 1 Iunie, m-am gandit sa fac o surpriza piticilor mei, sa le fac o portie de biscuiti/fursecuri, dulciurelele lor preferate 🙂

Intr-o cautare pe google m-am oprit la o reteta de fursecuri de la Laura Adamache.

 

Multumesc, Laura!

fursecuri-de-cofetarieIngrediente Fursecuri de cofetarie

  • Pentru fursecuri
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • un ou
  • un plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 225 g faina alba
  • 3 g praf de copt
  • Pentru glazurat
  • ciocolata cu lapte + putin lapte

 

fursecuri-de-cofetarie-2Mod de preparare Fursecuri de cofetarie

Preincalzeste cuptorul!

Mixeaza intr-un bol untul impreuna cu zaharul pana devine spumos si zaharul e topit Adauga oul usor batut si mixeaza in continuare. Amesteca faina impreuna cu zarea, zaharul vanilat si praful de copt si pune-le in bol.

Amesteca tot cu mixerul, initial la viteza mica (nu te speria daca pare nisipos, imediat se vor omogeniza toate) Mareste viteza mixerului si mixeaza pana ce compozitia e omogena. Pune cu lingura compozitia intr-un posh la care ai fixat un dui cu deschiderea mare.

Spriteaza din compozitie gramajoare, intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace fursecurile timp de 8 minute la foc mare (200 grade) apoi redu focul (la 150-160 grade) si mai lasa 4-5 minute.

In reteta Laurei coacerea s-a facut dupa ce compozitia a stat o ora la frigider apoi s-au modelat bilute ce s-au asezat in tava si s-0au copt pentru 10 minute la 200 grade.

 

edit 2024: la cuptorul electric le-am copt 14 minute la 160 grade, program cu ventilatie, pe treapta din mijloc

ies minunat! 

Intr-un ibric pune ciocolata impreuna cu laptele (eu am pus cam 80-100 g ciococolata si 30-40 ml lapte). Omogenizeaza la foc mic, apoi ia cate un fursec si introdu-l pana la jumatate in glazura calda.

Pune aceste fursecuri pe un gratar si da-le la rece sa se intareasca glazura.

Pofta buna!

Ar fi bine sa dublezi cantitatile PENTRU fursecuri de cofetarie din start 😉

fursecuri

fursecuri 2

fursecuri 3

fursecuri de cofetarie

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

2 + 4 =