Am regasit in aceste fursecuri de cofetarie gustul fursecurilor din copilarie, pentru care cautam reteta de cand ma stiu 😉
Fiind 1 Iunie, m-am gandit sa fac o surpriza piticilor mei, sa le fac o portie de biscuiti/fursecuri, dulciurelele lor preferate 🙂
Intr-o cautare pe google m-am oprit la o reteta de fursecuri de la Laura Adamache.
Multumesc, Laura!
Ingrediente Fursecuri de cofetarie
- Pentru fursecuri
- 150 g unt
- 80 g zahar
- un ou
- un plic zahar vanilat
- un varf cutit sare
- 225 g faina alba
- 3 g praf de copt
- Pentru glazurat
- ciocolata cu lapte + putin lapte
Preincalzeste cuptorul!
Mixeaza intr-un bol untul impreuna cu zaharul pana devine spumos si zaharul e topit Adauga oul usor batut si mixeaza in continuare. Amesteca faina impreuna cu zarea, zaharul vanilat si praful de copt si pune-le in bol.
Amesteca tot cu mixerul, initial la viteza mica (nu te speria daca pare nisipos, imediat se vor omogeniza toate) Mareste viteza mixerului si mixeaza pana ce compozitia e omogena. Pune cu lingura compozitia intr-un posh la care ai fixat un dui cu deschiderea mare.
Spriteaza din compozitie gramajoare, intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace fursecurile timp de 8 minute la foc mare (200 grade) apoi redu focul (la 150-160 grade) si mai lasa 4-5 minute.
In reteta Laurei coacerea s-a facut dupa ce compozitia a stat o ora la frigider apoi s-au modelat bilute ce s-au asezat in tava si s-0au copt pentru 10 minute la 200 grade.
Intr-un ibric pune ciocolata impreuna cu laptele (eu am pus cam 80-100 g ciococolata si 30-40 ml lapte). Omogenizeaza la foc mic, apoi ia cate un fursec si introdu-l pana la jumatate in glazura calda.
Pune aceste fursecuri pe un gratar si da-le la rece sa se intareasca glazura.
Pofta buna!
Ar fi bine sa dublezi cantitatile PENTRU fursecuri de cofetarie din start 😉
There is no ads to display, Please add some
Un comentariu