Fursecuri de cofetarie - Rețete Papa Bun

Fursecuri de cofetarie

3.61KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Fiind 1 Iunie, m-am gandit sa fac o surpriza piticilor mei, sa le fac o portie de biscuiti/fursecuri, dulciurelele lor preferate 🙂

Intr-o cautare pe google m-am oprit la o reteta de fursecuri de la Laura Adamache.

Am regasit in aceste fursecuri de cofetarie gustul fursecurilor din copilarie,  pentru care cautam reteta de cand ma stiu 😉

Multumesc, Laura!

fursecuri-de-cofetarie[ingredients title=”Ingrediente Fursecuri de cofetarie “]

  • Pentru fursecuri
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • un ou
  • un plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 225 g faina alba
  • 3 g praf de copt
  • Pentru glazurat
  • ciocolata cu lapte + putin lapte

[/ingredients]

fursecuri-de-cofetarie-2[preparare title=”Mod de preparare Fursecuri de cofetarie “]

Preincalzeste cuptorul!

  1. Mixeaza intr-un bol untul impreuna cu zaharul pana devine spumos si zaharul e topit.
  2. Adauga oul usor batut si mixeaza in continuare.
  3. Amesteca faina impreuna cu zarea, zaharul vanilat si praful de copt si pune-le in bol.
  4. Amesteca tot cu mixerul, initial la viteza mica (nu te speria daca pare nisipos, imediat se vor omogeniza toate)
  5. Mareste viteza mixerului si mixeaza pana ce compozitia e omogena.
  6. Pune cu lingura compozitia intr-un posh la care ai fixat un dui cu deschiderea mare.
  7. Spriteaza din compozitie gramajoare, intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
  8. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace fursecurile timp de 8 minute la foc mare (200 grade) apoi redu focul (la 150-160 grade) si mai lasa 4-5 minute.
  9. In reteta Laurei coacerea s-a facut dupa ce compozitia a stat o ora la frigider apoi s-au modelat bilute ce s-au asezat in tava si s-0au copt pentru 10 minute la 200 grade.
  10. Intr-un ibric pune ciocolata impreuna cu laptele (eu am pus cam 80-100 g ciococolata si 30-40 ml lapte). Omogenizeaza la foc mic, apoi ia cate un fursec si introdu-l pana la jumatate in glazura calda.
  11. Pune aceste fursecuri pe un gratar si da-le la rece sa se intareasca glazura.
  12. Pofta buna!
  13. Ar fi bine sa dublezi cantitatile din start 😉
  14. [/preparare]

fursecuri

fursecuri 2

fursecuri 3

fursecuri 4

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns