Prajitura cu zmeura si ciocolata

688Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Imi era tare dor de-o prajitura de casa. Nu facusem de mult timp si aveam combinatia asta de prajitura cu zmeura si ciocolata in minte. Asa c-am pus-o-n practica 😉

E delicioasa, merge de minune la cafea si, desi pare sofisticata, nu este, deloc! Se face foarte simplu daca ai rabdare si urmezi pasii retetei.prajitura cu zmeura si ciocolata

 

Ingrediente Prajitura cu zmeura si ciocolata

Pentru foi (vei repeta acelasi procedeu, cu aceleasi ingrediente, inca o data; din aceasta compozitie ies 2 foi)

  • 5 oua mari
  • 50 g faina
  • 40 g amidon alimentar de porumb
  • 30 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • putina sare

Crema

loading...
  • 400 g ciocolata cu lapte (Milka)
  • 300 ml smantana LaDORNA
  • 2 galbenusuri
  • 600 g mascarpone
  • 3 linguri zahar

In plus, fructe – zmeura, afine, visine, mure etc (dupa preferinte). Eu am pus zmeura

Mod de preparare Prajitura cu zmeura si ciocolata

Pune intr-un bol faina, cacaua, praful de copt si amidonul. Amesteca. In alt bol  mixeaza spuma ouale intregi, apoi adauga, in doua transe, zaharul. Mixeaza pana cand amestecul si-a dublat volumul, zaharul s-a topit. Aproximativ 4-5 minute.

Toarna in fir subtire uleiul, mixand la cea mai mica viteza. Adauga amestecul de faina cernut si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula.

Imparte compozitia egal, in doua boluri. Pregateste o tava cu dimensiunile 30 cm pe 35 cm, unge putin cu ulei si pune hartie pentru copt.

Toarna compozitia dintr-un bol si niveleaza uniform pe toata suprafata tavii.Tranteste tava usor, de cateva ori pe blat. Introdu tava in cuptorul preincalzit in prealabil si coace foaia pe treapta 2, la 170 grade program normal, pentru 10 minute.

Procedeaza la fel cu compozitia din bolul ramas. Repeta procedeul inca odata. Vei obtine 4 foi. Cred ca poti face toata compozitia din start, pentru toate cele 4 foi. Eu nu aveam boluri asa mari. Tu faci cu iti e mai comod.

Lasa foile la racit, cu tot cu hartia de copt sub fiecare. Foile sunt moi, gen pandispan.

Pregateste crema de ciocolata

Pune intr-o craticioara smantana, la incalzit, la foc mic. Adu-o la punctul de fierbere dar n-o lasa sa dea in clocot. Pune in ea ciocolata rupta bucatele si amesteca usor, pana cand se dilueaza. Adauga si cacaua si cele 2 galbenusuri si amesteca energic cu un tel. Lasa compozitia la racit, apoi da-o la frigider pentru 2-3 ore. Poti face pasul acesta inainte de a te apuca de foi.

Pune mascarpone intr-un bol impreuna cu zaharul. Mixeaza timp de un minut, apoi adauga crema de ciocolata si mixeaza intai la o treapta mai mica, pana cand amestecul se omogenizeaza, apoi la viteza mai mare, pana cand crema devine bine legata si ferma. Nu exagera cu mixatul, sa nu faci crema unt.

Asamblare prajitura

In tava in care ai copt foile, aseaza prima foaie. Pentru a nu o rupe, pune foaia cu fata in jos, apoi desprinde hartia. La fel vei proceda cu fiecare foaie cand o vei pune peste crema.

Peste prima foaie intinde 1/4 din crema apoi pune zmeura (nu foarte multa). Aseaza a doua foaie si apasa usor cu mainile. Procedeaza la fel cu restul foilor. Ultima patrime de crema cu spiritezi frumos cu un pos.

Dai prajitura la rece pentru cateva ore, apoi o poti portiona.

prajitura cu zmeura si ciocolata

crema ciocolata

crema ciocolata

prajitura cu ciocolata si zmeura

prajituri de casa

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns