Singurul lucru care ar putea sa nu iti placa la reteta asta de dovlecei cu usturoi si patrunjel, e faptul ca se murdareste aragazul :))
Dar daca esti fan dovlecei, o sa ignori si asta si-o sa savurezi stand cu spatele la aragaz :)))
Mi-i inchipui alaturi de un gratar de pui, suculent, dar si simpli mie mi-au placut maxim!
Ingrediente
- 2 dovlecei de marime medie (600-700g)
- sare
- ulei
- usturoi
- patrunjel verde
Preparare Dovlecei cu usturoi si patrunjel
Spala bine dovleceii, apoi feliaza-i in felii de aproximativ 1,5 cm.
Presara-i cu sare pe ambele parti si pune-i intr-o strecuratoare, pentru 30 minute.
Vor lasa foarte muta zeama, dovleceii fiind foarte suculenti.
Aliniaza-i pe o suprafata plana si tamponeaza-i bine, bine cu servetele absorbante.
Incinge bine o tigaie larga (fara a pune grasimea in ea)
Toarna in ea 35 ml ulei si tot atunci aseaza si un strat de felii de dovlecel.
Da focul la mediu si rumeneste frumos feliile de dovlecel pe ambele parti.
Dovlecei cu usturoi si patrunjel
Le scoti intr-un vas in care ai pus servetele si treci la transa doi, adaugand din nou ulei.
In timp ce se rumenesc dovleceii, toaca marunt usturoi si patrunjel verde – cat de mult vrei, aici depinde de gust. Eu am pus 5 catei de usturoi si 1/4 legatura patrunjel.
Cand ai terminat cu dovleceii, aseaza-i frumos pe un platou si ocupa-te de usturoi.
In aceeasi tigaie, intr-o lingura de ulei caleste usor usturoiul tocat marunt, impreuna cu patrunjelul si putina sare – doar pentru 30 secunde. Distribuie amestecul peste dovlecei si serveste, cald sau rece, cum iti place.
Mie imi plac ambele variante 😉
Alte retete cu dovlecei
Pe facebook ma gasesti la – RETETE PAPA BUN