Cu singuranta Varza a la Cluj se face-n fel si chip, fiecare pregatind-o cum a
mostenit-o, insa cred ca din fiecare varianta iese ceva bun de tot.
mostenit-o, insa cred ca din fiecare varianta iese ceva bun de tot.
Ingrediente
- o varza mare
- 500 gr carne tocata
- o ceasca mare orez (aproximativ 300 gr)
- cimbru dupa gust
- 3 linguri pasta tomate
- sare
- piper
- 2 cepe
- ulei
Mod de preparare
Varza se toaca (depinde cum o preferati) si se freaca cu putina sare.
Se pune intr-un vas impreuna cu 200 ml apa si se fierbe aproximativ 15 minute amestecand, pana ce se inmoaie bine.
Ceapa tocata se caleste, se adauga carnea, pasta de tomate, sare si piper. Se calesc 10 minute.
Orezul se spala bine si se fierbe 10 minute in aproximativ 200 ml apa (pana se umfla si absoarbe apa. Se adauga cimbrul.
Cele trei compozitii se amesteca ; se potriveste gustul de sare si piper si se toarna intr-un vas termorezistent (yena, tuci, vas de lut, tajine) uns cu unt.
Se pune intr-un vas impreuna cu 200 ml apa si se fierbe aproximativ 15 minute amestecand, pana ce se inmoaie bine.
Ceapa tocata se caleste, se adauga carnea, pasta de tomate, sare si piper. Se calesc 10 minute.
Orezul se spala bine si se fierbe 10 minute in aproximativ 200 ml apa (pana se umfla si absoarbe apa. Se adauga cimbrul.
Cele trei compozitii se amesteca ; se potriveste gustul de sare si piper si se toarna intr-un vas termorezistent (yena, tuci, vas de lut, tajine) uns cu unt.
Nu strica deloc niste bucatele de afumatura pe ici-colo.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru o ora si jumatate.
Varza a la Cluj se serveste cu mamaligutza sau paine, cu ardei iute si smantana.
Se introduce in cuptorul preincalzit pentru o ora si jumatate.
Varza a la Cluj se serveste cu mamaligutza sau paine, cu ardei iute si smantana.
Bineinteles, acest preparat se poate asambla in vas si in straturi, alternand compozitiile.
Pofta mare!
There is no ads to display, Please add some
Tag-uri:Varza a la Cluj
Nici eu nu am facut niciodata dar vazand cat de bine arata a ta imi vine chiar acum sa trec la bucatarie……hahaha.Pup!
Are gust de sarmale?
si eu pup, maria. tare, tare.
Mami, da, are gust de sarmale, poate e chiar mai bun..insa…eu..credeam ca e mai usor de facut decat sarmalele, dar nu e, ca murdaresti multe cratite:)))
a fost bun.
ti-a iesit super, arata super bine!
Foarte buna!Prima data am mincat ,varza din asta la cantina cint eram eleva(acum 100 de ani!)imi placea tare mult!Acum o fac mai rar ,baietii mei nu prea sint incintati!
Buna dimineata, Janet.
Piticii mei au papat tare bine insa sotul…ar fi vrut-o cu rasol:))))).
o zi minunata!