Crema de vanilie cu frisca pentru prajituri - Rețete Papa Bun

Crema de vanilie cu frisca pentru prajituri

2.82KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Stiu si fac multe creme de vanilie, fie pe baza de crema fiarta, combinata cu mascarpone sau cu frisca, fie cu ciocolata alba sau cu lapte condensat, dar crema de vanilie cu frisca pentru prajituri e DIVINA! Aerata, pufoasa, aromata, cremoasa si extrem de buna!

De minune merge pentru umplut eclere,rulouri sau pentru o prajitura cu piscoturi, pentru umplut un tort, in deserturi la pahar sau mancata cu lingura :)))

Din cantitatile date umpleti cu succes un tort(merge bine fie cu un blat simplu de vanilie, fie pe 3 randuri blat cu cacao/blat cu vanilie/blat cu cacao). Nu garantez insa ca ajunge si pentru decor. Mie mi-a ajuns sa umplu portie dubla de eclere, deci destul de multe, vreo 50. Iese proximativ 1kg de crema.

Crema de vanilie cu frisca pentru prajituri-3

Ingrediente Crema de vanilie cu frisca pentru prajituri

  • 4 galbenusuri
  • 300 g mascarpone sau crema de branza simpla, Philadelphia
  • 14 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 350 ml smantana fermentata cu 32% grasime
  • 350 ml frisca la cutie (Pilos, LaDorna – asta recomand sau Hulala, Megle, daca folositi )
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca
  • 3 plicuri zahar vanilinat sau un baton vanilie sau 2 lingurite esenta concentrata de vanilie (eu am avut ceva nemtesc, foarte aromat si bun)

Crema de vanilie cu frisca pentru prajituri-3

Mod de preparare Crema de vanilie cu frisca pentru prajituri

Pune intr-un vas cu fund dublu galbenusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si laptele.

Pune vasul la foc mic si amesteca cu un tel para continuu, pentru a nu se prinde de vas si a se afuma. Amesteca timp de 3-4 minute, energic, pana cand zaharul e diluat si amestecul spumos, fin, de consistenta smantanii.

Pune vasul in altul in care ai pus apa rece si amesteca usor, cand si cand, pana cand crema de raceste complet. Cand e rece, adauga mascarpone si mixeaza pana la omogenizare. Tot acum adauga vanilia.

In alt bol, pe care l-ai tinut in prealabil la frigider, impreuna cu paletele mixerului, pune frisca, smantana si zaharul ramas si mixeaza pana cand incepe sa prinda consistenta, sa devina ferma. Adauga treptat, in 3 etape, crema de oua.

Cand adaugi ultima etapa pune si plicurile cu intaritorul pentru frisca si mixeaza bine pana cand crema e pufoasa, bine legata si omogena.

Da-o la rece pentru 20 de minute, apoi o poti folosi la ce ai nevoie, asta in caz ca rezisti sa n-o mananci din bol…:)))

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns