Ciocolata de casa cu nuci

Cum a fost ciocolata asta de casa cu nuci?

Pai…pot sa va spun doar ca dupa 3 zile am facut inca o tava :D. Eu cu fiu-miu suntem innebuniti! Nimic altceva nu ne mai trebuie dac-avem ciocolata asta 🙂

Ingrediente Ciocolata de casa cu nuci

  • 500 g lapte praf Raraul
  • 800 g zahar
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie sau rom (eu am pus vanilie de data asta)
  • nuci usor prajite (am pus 2 maini bune in amestec, plus cele de deasupra)
  • 100 g cacao neagra
  • 300 ml apa

Mod de preparare Ciocolata de casa cu nuci

Am amestecat laptele praf cu cacaua si doua maini bune cu nuci usor prajite, rupte in bucati marisoare.

Am topit untul si l-am lasat la racit.

Am pus zaharul si apa intr-un vas cu fund dublu, la foc mediu.

Am amestecat in sirop pana cand zaharul s-a diluat si nu s-au mai zarit granule.

Din momentul in care a dat in clocot, am lasat la fiert FIX 7 minute. Am adunat spuma ridicata la suprafata. Siropul trebuie sa fiarba „cu bulbuci” :))

Nota. Daca vreti o ciocolata de casa mai molicica, lasati doar 4-5 minute.

Am oprit focul si am adaugat laptele praf in 3 etape, amestecand energic c-o lingura de lemn, dupa fiecare etapa.

La final am adaugat untul topit si racit si esenta, amestecand, cu rabdare :-), energic, pana cand s-a incorporat untul si nu s-a mai zarit pe lateralele vasului.

Intr-o tava patrata, de 24/24 cm, unsa cu unt (puteti folosi orice altfel de tava doriti) turnati ciocolata si presarati deasupra nuci tocate, prajite. Scuturati usor tava incat sa se scufunde putin nucile.

Lasati la rece cateva ore bune, apoi portionati.

A doua oara am facut reteta de ciocolata de casa cu stafide si alune, grozav de buna si-n varianta aia.

Dupa vreo 3 ore am incercat s-o portionez si era molicica. Credeam c-am gresit-o, dar am reintrodus-o la rece si-am lasat-o peste noapte. S-a intarit perfect!

Sursa de inspiratie

 

 

Alta varianta de ciocolata > Ciocolata de casa

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Deci da, ăsta e secretul pentru întărire, să aștepți o noapte. 😀
    Ce pot spune în afară de faptul că arată foarte bine? Aș spune că e prea mult dulce, pentru unii, firește, că despre mine și silueta mea n-ar fi probleme. :))
    No, știi cum zic eu, exact cum te-am învățat.


    • hahahaha :))))))))))))))))))))))

      in alta ordine de idei :))), da, stiu ca e dulce cu 800 g, am matusa care pune la o portie 400 g, da’ mie nu imi place deloc ciocolata ei :))), desi imi plac cam toate deserturile pe care le face., da’ ciocolata de casa imi place sa fie DULCE 😀

      Hristos a inviat!
      Ma bucur sa te vad p-aci.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email