Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut.
Nici vorba!
Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la umplutura, poti colora blatul pentru rulada aperitiv si doar intr-o culoare (desi clar, efectul nu va mai fi acelasi), de buna nici nu mai zic, toata lumea a mancat si-a fost incantata si de aspect 😉
Ingrediente Blat rulada aperitiv
6 oua
6 linguri faina
4-5 linguri smantana
6 linguri ulei
3 lingurite praf copt
4 linguri branza rasa
4 linguri spanac tocat marunt
3 linguri pasta de ardei rosu (sau pasta de rosii +boia dulce)
Umplutura rulada aperitiv
250 g crema de branza + 2 linguri smantana + sare dupa gust
sunca taiata cubulete
gogosar murat taiat cubulete
Mod de preparare rulada aperitiv
Pregatiti 4 boluri.
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti intr-un bol, iar galbenusurile separat, cate 2, in fiecare dintre cele 3 boluri ramase.
In fiecare bol cu galbenusuri puneti asa:
In primul 2 linguri ulei, 2 linguri faina, praful de copt, 2 linguri smantana si branza rasa.
In al doilea 2 linguri ulei, 2 linguri faina, praful de copt, o lingura smantana, putina sare si spanacul tocat marunt.
In al treilea 2 linguri ulei, 2 linguri faina, praful de copt, o lingura de smantana si pasta de ardei.
Se omogenizeaza compozitiile din cele 3 boluri, amestecand energic 1 minut.
Se mixeaza albusurile si se impart in mod egal in cele 3 boluri.
Se omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
Rulada aperitiv
Se pregateste o tava de copt (eu am pus tava mare a cuptorului electric, puteti folosi si alta tava, va iesi blatul mai inalt) si se imparte copozitia in tava, alternand colorile dupa imaginatie. Bineinteles, le puteti alterna ca mine. Eu am pus compozitia in 3 pungi pe care le-am taiat la colturi.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la 175 grade si se coace timp de 15-20 minute. Blatul galben trebuie sa fie usor-usor rumen.
Se scoate tava din coptor, se lasa 2 minute sa se racoreasca, apoi, cu tot cu hartia de copt, se ruleaza.
Se lasa la racit.
Se pregateste umplutura mixand crema de branza cu smantana.
Eu am avut o crema de branza sarata si-am combinat-o cu branza de vaci si smantana, apoi am mixat. Mi-a iesit multa crema de branza si-am mai umplut o rulada aperitiv.
Cand blatul de rulada s-a racit complet, desfaceti usor pe masura ce desprindeti si hartia pentru copt, cu grija sa nu stricati foaia de rulada. Folositi o hartie buna, de care nu se prinde. Eu o prefer pe cea maro.
Intindeti uniform crema de branza, lasand un cm gol la final, pe masura ce strangeti rulada crema se va duce catre margine si va acoperi blatul complet.
Presarati sunca si gogosar, apoi rulati rulada aperitiv.
Lasati la rece pentru cateva ore, apoi feliati.
RETETA IN IMAGINI
Ai avut dreptate la partea cu versatilitatea, am citit rețeta foarte ușor, literele, ca ingrediente, le știu pe de rost. La mine e mai greu cu preparatul, de făcut, că de mâncat… . 😀
:)))
Padre, aveam impresia ca se face greu. Da’ chiar deloc!
Vreau de mult timp sa o fac,insa doar acum a venit momentul.Am terminat-o acum,sunt sigura ca e delicioasa!
Ce mai bucur! <3
Abia astept s-o gustati :-*
An nou cu bucurii!