mnb

Rulada aperitiv cu branza si sunca

16.3KVizualizări
4.9
(18)

Cand vedeam rulada asta aperitiv pe diverse siteuri, aveam impresia ca e ceva super-greu de facut.

Nici vorba!

Nici greu, nici costisitor, plus ca e extrem de versatila, te poti juca cu alte ingrediente la umplutura, poti colora blatul pentru rulada aperitiv si doar intr-o culoare (desi clar, efectul nu va mai fi acelasi), de buna nici nu mai zic, toata lumea a mancat si-a fost incantata si de aspect 😉

 rulada aperitiv

Ingrediente Blat rulada aperitiv

6 oua

6 linguri faina

4-5 linguri smantana

6 linguri ulei

3 lingurite praf copt

4 linguri branza rasa

4 linguri spanac tocat marunt

3 linguri pasta de ardei rosu (sau pasta de rosii +boia dulce)

Umplutura rulada aperitiv

250 g crema de branza + 2 linguri smantana + sare dupa gust

sunca taiata cubulete

gogosar murat taiat cubulete

Mod de preparare rulada aperitiv

Pregatiti 4 boluri.

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti intr-un bol, iar galbenusurile separat, cate 2, in fiecare dintre cele 3 boluri ramase.

In fiecare bol cu galbenusuri puneti asa:

In primul 2 linguri ulei, 2 linguri faina, praful de copt,  2 linguri smantana si branza rasa.

In al doilea 2 linguri ulei, 2 linguri faina, praful de copt,  o lingura smantana, putina sare si spanacul tocat marunt.

In al treilea 2 linguri ulei, 2 linguri faina, praful de copt, o lingura de smantana si pasta de ardei.

Se omogenizeaza compozitiile din cele 3 boluri, amestecand energic 1 minut.

Se mixeaza albusurile si se impart in mod egal in cele 3 boluri.

Se omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

Rulada aperitiv

Se pregateste o tava de copt (eu am pus tava mare a cuptorului electric, puteti folosi si alta tava, va iesi blatul mai inalt) si se imparte copozitia in tava, alternand colorile dupa imaginatie. Bineinteles, le puteti alterna ca mine. Eu am pus compozitia in 3 pungi pe care le-am taiat la colturi.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la 175 grade si se coace timp de 15-20 minute. Blatul galben trebuie sa fie usor-usor rumen.

Se scoate tava din coptor, se lasa 2 minute sa se racoreasca, apoi, cu tot cu hartia de copt, se ruleaza.

Se lasa la racit.

Se pregateste umplutura mixand crema de branza cu smantana.

Eu am avut o crema de branza sarata si-am combinat-o cu branza de vaci si smantana, apoi am mixat. Mi-a iesit multa crema de branza si-am mai umplut o rulada aperitiv.

Cand blatul de rulada s-a racit complet, desfaceti usor pe masura ce desprindeti si hartia pentru copt, cu grija sa nu stricati foaia de rulada. Folositi o hartie buna, de care nu se prinde. Eu o prefer pe cea maro.

Intindeti uniform crema de branza, lasand un cm gol la final, pe masura ce strangeti rulada crema se va duce catre margine si va acoperi blatul complet.

Presarati sunca si gogosar, apoi rulati rulada aperitiv.

Lasati la rece pentru cateva ore, apoi feliati.

Sursa de inspiratie

RETETA IN IMAGINI

 

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.9 / 5. Vote count: 18

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

4 comentarii

Lasă un răspuns