mnb

Ciocolata de casa cu nuci

5.84KVizualizări
5
(5)

Cum a fost ciocolata asta de casa cu nuci? Pai…pot sa va spun doar ca dupa 3 zile am facut inca o tava :D. Eu cu fiu-miu suntem innebuniti! Nimic altceva nu ne mai trebuie dac-avem ciocolata asta 🙂

Ciocolata-de-casa-cu-nuci-1

Ingrediente Ciocolata de casa cu nuci

  • 500 g lapte praf Raraul
  • 800 g zahar
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie sau rom (eu am pus vanilie de data asta)
  • nuci usor prajite (am pus 2 maini bune in amestec, plus cele de deasupra)
  • 100 g cacao neagra
  • 300 ml apa
Mod de preparare Ciocolata de casa cu nuci

Am amestecat laptele praf cu cacaua si doua maini bune cu nuci usor prajite, rupte in bucati marisoare.

Am topit untul si l-am lasat la racit.

Am pus zaharul si apa intr-un vas cu fund dublu, la foc mediu.

Am amestecat in sirop pana cand zaharul s-a diluat si nu s-au mai zarit granule.

Din momentul in care a dat in clocot, am lasat la fiert FIX 7 minute. Am adunat spuma ridicata la suprafata. Siropul trebuie sa fiarba „cu bulbuci” :))

Nota. Daca vreti o ciocolata de casa mai molicica, lasati doar 4-5 minute.

Am oprit focul si am adaugat laptele praf in 3 etape, amestecand energic c-o lingura de lemn, dupa fiecare etapa.

La final am adaugat untul topit si racit si esenta, amestecand, cu rabdare :-), energic, pana cand s-a incorporat untul si nu s-a mai zarit pe lateralele vasului.

Intr-o tava patrata, de 24/24 cm, unsa cu unt (puteti folosi orice altfel de tava doriti) turnati ciocolata si presarati deasupra nuci tocate, prajite. Scuturati usor tava incat sa se scufunde putin nucile.

Lasati la rece cateva ore bune, apoi portionati.

A doua oara am facut reteta de ciocolata de casa cu stafide si alune, grozav de buna si-n varianta aia.

Dupa vreo 3 ore am incercat s-o portionez si era molicica. Credeam c-am gresit-o, dar am reintrodus-o la rece si-am lasat-o peste noapte. S-a intarit perfect!

Sursa de inspiratie

Ciocolata-de-casa-cu-nuci-2

Ciocolata de casa cu nuci
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Lista de cumparaturi
  • 500 g lapte praf Raraul
  • 800 g zahar
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie sau rom (eu am pus vanilie de data asta)
  • nuci usor prajite (am pus 2 maini bune in amestec, plus cele de deasupra)
  • 100 g cacao neagra
  • 300 ml apa

 

Ma gasesti si pe: Retete Papa Bun

Alta varianta de ciocolata > Ciocolata de casa

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

2 comentarii

  • Deci da, ăsta e secretul pentru întărire, să aștepți o noapte. 😀
    Ce pot spune în afară de faptul că arată foarte bine? Aș spune că e prea mult dulce, pentru unii, firește, că despre mine și silueta mea n-ar fi probleme. :))
    No, știi cum zic eu, exact cum te-am învățat.

    • hahahaha :))))))))))))))))))))))

      in alta ordine de idei :))), da, stiu ca e dulce cu 800 g, am matusa care pune la o portie 400 g, da’ mie nu imi place deloc ciocolata ei :))), desi imi plac cam toate deserturile pe care le face., da’ ciocolata de casa imi place sa fie DULCE 😀

      Hristos a inviat!
      Ma bucur sa te vad p-aci.

Lasă un răspuns

five × three =

Voteaza reteta: