In goana dupa cadoul potrivit pentru barbatul din viata mea, citesc acum cateva zile un articol scris de un barbat:
„Ce mi-ar fi placut sa primesc de la o femeie drept cadou, si inca mai sper sa se intample acest lucru, nu este ceva costisitor sau dificil de gasit pe piata romaneasca. Pentru mine a primi un cadou inseamna o ocazie de a ma cunoaste prin ochii ei si prin tipul de cadou pe care alege sa mi-l ofere.”
Ops! Adevarata provocare! La inceput m-am amuzat si m-am imaginat calare pe matura, colindand magazinele si site-urile de profil. Dar intamplarea a facut sa descopar site-ul myman.ro, unde am gasit exact ceea ce cautam: bauturi fine, arta si decoratiuni, cadouri business si multe altele.
Incantata de acest fapt, m-am gandit sa impartasesc cu dvs. aceasta experienta, mai ales ca eu am petrecut ore bune rasfoind si admirand multitudinea ofertelor potrivite cu personalitatea si stilul barbatului in cauza. Va garantez ca veti economisi timp si bani, pregatind desertul pe care vi-l recomand astazi (pentru ca, nu-i asa? nu putem organiza o zi perfecta fara sa luam in calcul si-o reteta pe masura), lasand intre timp echipa myman.ro sa se ocupe de restul.
Ingrediente Tort Tiramisu
Blat
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 100 gr ciocolata
- o cana faina ( 130 grame faina)
- 1/2 plic praf copt
- 100 gr unt
Crema
- 500 gr mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 150 gr zahar
- 30 ml Amaretto sau Martell X.O.
- 30 ml cafea preparata
12-14 piscoturi
200 ml cafea + 50 ml Amaretto sau Martell X.O.
Glazura
- 150 gr ciocolata amaruie
- o lingura Amaretto sau Martell X.O.
- 50 gr unt
Cafea preparata, racita, pentru insiropat blatul.
Mod de preparare Tort Tiramisu
- Pentru blat incepeti prepararea mixand spuma untul impreuna cu zaharul. Mixati pana se topeste zaharul.
- Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
- Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le mixand la viteza cea mai mica a mixerului , timp de un minut.
- La final incorporeaza si ciocolata topita pe baie de abur si racita.
- Toarna amestecul intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade. Daca doresti un tort inalt coace blatul in forma de 22-24cm, sau chiar si de 20
- Coace timp de 30 minute, fa testul cu scobitoarea si lasa blatul sa se raceasca in cuptor.
- Rece, taie-l in doua felii egale.
Pregateste crema.
- Mizeaza frisca pana devine pufoasa apoi adauga zaharul si mai mixeaza doua minute.
- Mascarpone amesteca-l cu cafeaua si Amaretto/Martell X.O. mixand usor pana la omogenizare.
- Adauga frisca si mixeaza-le impreuna pana obtii o crema cu consistenta ferma.
Pregateste un platou de tort, aseaza prima felie de blat si monteaza in jurul ei un inel de tort.
Insiropeaza blatul cu cafea si intinde jumatate din cantitatea de crema.
Trece piscoturile prin amestecul de cafea si Amaretto/Martell X.O si aseaza-le peste crema.
Intinde uniform crema ramasa apoi aseaza al doilea blat.
Insiropeaza cu cafea si da platoul la rece pentru cel putin doua ore.
Scoate inelul de tort si prepara glazura
- Pune intr-un ibric ingredientele si apoi pune ibricul pe foc, la foc mic, amestecand continuu.
- Raceste glazura punand ibricul intr-un alt vas in care ai pus apa rece, apoi toarn-o peste tort lasand sa curga si pe laterale.
- Orneaza cu fulgi de ciocolata si pastreaza tortul la rece.
Gabita, draga mea,uite acum ca am vazut cum arata tortul, m-am gandit mai bine si mai am o ultima rugaminte: pune doua exemplare din tortul asta!!!
Arata demential, iar la gust imi imaginez ca este DIVIN..Bravo! Pup!
Asa ceva e de nerefuzat, arata intr-un mare fel!