marți, august 20, 2019

Ardei capia umplut cu ciuperci si orez in sos de rosii cu vin si usturoi

81Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

O mancare de post delicioasa , perfecta atunci cand aveti musafiri la masa (dar nu numai).

Ingrediente
7-8 ardei capia mari
o cana si jumatate orez
400 gr ciuperci
o ceapa
un morcov
3 catei usturoi
cimbru
patrunjel
o cana suc rosii
2 linguri pasta tomate
150-200 ml vin alb
sare
piper
boia
o lingura zahar
100 gr masline
faina alba

Mod de preparare
Curatam ardeii de codite si cotoare.
Ii spalam bine si-i oparim pt un minut in apa clocotita.
II lasam cu gura-n jos, la scurs.

Spalam orezul.
Il punem intr-o craticioara si adaugam apa cat sa-l cuprinda apoi il punem la foc mic. Lasam pana se umfla si scade apa.(amestecam sa nu se prinda de fundul cratitei)

Adaugam sare, piper, cimbru, putina boia.
Curatam ceapa si morcovul.
Ceapa o tocam fin iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem putin ulei la incins si calim usor ceapa si morcovul (2-3 minute)
Adaugam ciupercile (fierte) tocate .
Mai lasam la foc mic 5 minute, amestecand.
Oprim focul.

Lasam sa se raceasca dupa care amestecam orezul, amestecul cu ciuperci, 50 ml ulei, pasta de tomate, sare si piper daca mai este nevoie.
Adaugam o lingura faina alba si omogenizam.

Umplem ardeii cu acest amestec dupa care trecem partea cu umplutura “la vedere” prin faina alba.

Ii asezam intr-o tava pentru cuptor.
Turnam 2 – 3 cani de apa, acoperim vasul si dam pentru 35-40 minute la cuptor la foc mediu.

Scoatem tava, cu o lingura invartim ardeii pe cealalta parte, adaugam sucul de rosii amestecat cu putina sare si piper, vinul si zaharul ,apoi maslinele si usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici.
Bagam tava la cuptor si mai lasam pentru 35-40 minute.
Trebuie ca sosul sa fie scazut si gros, iar ardeii si umplutura fierte bine.
Asezonam cu patrunjel verde, tocat.

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

17 comentarii

Lasă un răspuns