zurli

Cornuri sarate, cu branza

Cornuri sarate, cu branza

Nu mai fac. Nu mai fac NICIODATA!

Pentru ca…nu ma pot opri din mancat 🙁

Am preluat reteta de la aceeasi fata care m-a inspirat la melcisorii cu mac, insa am adus o modificare la aceasta reteta de cornuri cu branza, care a schimbat consistenta aluatului 🙂

cornuri-cu-branza

Ingrediente Cornuri sarate cu branza

  • 600-700 gr faina alba
  • un cub 25 gr drojdie
  • o lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml apa calda
  • un ou plus un galbenus de ou
  • 100 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 500 gr branza (eu am amestecat branza dulce de vaci cu telemea si am adaugat putina sare; nu multa, telemeaua era deja sarata)

cornuri-cu-branza

 

Mod de preparare Cornuri sarate cu branza

  1. Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga 100 gr faina, omogenizeaza si lasa 10 minute la loc cald.
  2. Intr-un bol pune restul de faina, uleiul, oul, sarea si zaharul, adauga amestecul cu drojdie si omogeneazeaza.
  3. Adauga treptat laptele caldut.
  4. Daca e cazul mai adauga fie faina, fie lapte cald, pana obtii un aluat elastic, nelipicios, usor de manevrat.
  5. Imparte aluatul in 5 parti egale.Formeaza din fiecare cate o bila pe care o aplatizezi cu sucitorul.
  6. Unge fiecare foaie cu unt moale,  la temperatura camerei, apoi suprapune-le, aseaza-le intr-un bol , acopera bolul si da-l la rece pentru o ora.
  7. Scoate apoi de la rece si taie foile suprapuse in 5 fasii.
  8. Fiecare fasie o indoi o data (devenind astfel straturi de 10 foi unse intre ele cu unt) apoi o intinzi cu sucitorul pana obtii o foaie aproximativ rotunda.
  9. O imparti in 8 parti egale si pui la baza fiecarei parti o lingurita de branza apoi rulezi. Din fiecare foaie obtii 8 cornuri, deci 40 cornuri in total.
  10. Le asezi in tava in care ai pus hartie pentru copt lasand loc intre ele. Eu am copt cate 16 bucati odata 🙂
  11. Ungi cornurile cu galbenus si bagi tava in cuptorul preincalzit. Coci cornurile la foc mediu pana se rumenesc frumos.

DSC05884

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Print Friendly, PDF & Email