Cornuri sarate, cu branza

Cornuri sarate, cu branza

Nu mai fac. Nu mai fac NICIODATA!

Pentru ca…nu ma pot opri din mancat 🙁

Am preluat reteta de la aceeasi fata care m-a inspirat la melcisorii cu mac, insa am adus o modificare la aceasta reteta de cornuri cu branza, care a schimbat consistenta aluatului 🙂

cornuri-cu-branza

Ingrediente Cornuri sarate cu branza

  • 600-700 gr faina alba
  • un cub 25 gr drojdie
  • o lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml apa calda
  • un ou plus un galbenus de ou
  • 100 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 500 gr branza (eu am amestecat branza dulce de vaci cu telemea si am adaugat putina sare; nu multa, telemeaua era deja sarata)

cornuri-cu-branza

 

Mod de preparare Cornuri sarate cu branza

Conde
  1. Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga 100 gr faina, omogenizeaza si lasa 10 minute la loc cald.
  2. Intr-un bol pune restul de faina, uleiul, oul, sarea si zaharul, adauga amestecul cu drojdie si omogeneazeaza.
  3. Adauga treptat laptele caldut.
  4. Daca e cazul mai adauga fie faina, fie lapte cald, pana obtii un aluat elastic, nelipicios, usor de manevrat.
  5. Imparte aluatul in 5 parti egale.Formeaza din fiecare cate o bila pe care o aplatizezi cu sucitorul.
  6. Unge fiecare foaie cu unt moale,  la temperatura camerei, apoi suprapune-le, aseaza-le intr-un bol , acopera bolul si da-l la rece pentru o ora.
  7. Scoate apoi de la rece si taie foile suprapuse in 5 fasii.
  8. Fiecare fasie o indoi o data (devenind astfel straturi de 10 foi unse intre ele cu unt) apoi o intinzi cu sucitorul pana obtii o foaie aproximativ rotunda.
  9. O imparti in 8 parti egale si pui la baza fiecarei parti o lingurita de branza apoi rulezi. Din fiecare foaie obtii 8 cornuri, deci 40 cornuri in total.
  10. Le asezi in tava in care ai pus hartie pentru copt lasand loc intre ele. Eu am copt cate 16 bucati odata 🙂
  11. Ungi cornurile cu galbenus si bagi tava in cuptorul preincalzit. Coci cornurile la foc mediu pana se rumenesc frumos.

DSC05884

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar? Eu zic ca nimic! :)) Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de […]

Cozonac de post

Cozonac de post

Mod de preparare reteta Cozonac de post: Pune intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia.Infierbanta bine apa, pune zaharus si sofran si amesteca pana se dizolva.Lasa la racit si cand e usor calduta adauga peste faina si omogenizeaza. Incepe sa framanti cu mana adaugand treptat uleiul si aromele.Framantati aluatul timp de 5-6 minute. Consistenta lui trebuie sa fie elastica, nelipicioasa […]