Cornuri sarate, cu branza

Cornuri sarate, cu branza

Nu mai fac. Nu mai fac NICIODATA!

Pentru ca…nu ma pot opri din mancat 🙁

Am preluat reteta de la aceeasi fata care m-a inspirat la melcisorii cu mac, insa am adus o modificare la aceasta reteta de cornuri cu branza, care a schimbat consistenta aluatului 🙂

cornuri-cu-branza

Ingrediente Cornuri sarate cu branza

  • 600-700 gr faina alba
  • un cub 25 gr drojdie
  • o lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml apa calda
  • un ou plus un galbenus de ou
  • 100 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 500 gr branza (eu am amestecat branza dulce de vaci cu telemea si am adaugat putina sare; nu multa, telemeaua era deja sarata)

cornuri-cu-branza

 

Mod de preparare Cornuri sarate cu branza

  1. Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga 100 gr faina, omogenizeaza si lasa 10 minute la loc cald.
  2. Intr-un bol pune restul de faina, uleiul, oul, sarea si zaharul, adauga amestecul cu drojdie si omogeneazeaza.
  3. Adauga treptat laptele caldut.
  4. Daca e cazul mai adauga fie faina, fie lapte cald, pana obtii un aluat elastic, nelipicios, usor de manevrat.
  5. Imparte aluatul in 5 parti egale.Formeaza din fiecare cate o bila pe care o aplatizezi cu sucitorul.
  6. Unge fiecare foaie cu unt moale,  la temperatura camerei, apoi suprapune-le, aseaza-le intr-un bol , acopera bolul si da-l la rece pentru o ora.
  7. Scoate apoi de la rece si taie foile suprapuse in 5 fasii.
  8. Fiecare fasie o indoi o data (devenind astfel straturi de 10 foi unse intre ele cu unt) apoi o intinzi cu sucitorul pana obtii o foaie aproximativ rotunda.
  9. O imparti in 8 parti egale si pui la baza fiecarei parti o lingurita de branza apoi rulezi. Din fiecare foaie obtii 8 cornuri, deci 40 cornuri in total.
  10. Le asezi in tava in care ai pus hartie pentru copt lasand loc intre ele. Eu am copt cate 16 bucati odata 🙂
  11. Ungi cornurile cu galbenus si bagi tava in cuptorul preincalzit. Coci cornurile la foc mediu pana se rumenesc frumos.

DSC05884

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]