Cornuri sarate, cu branza

Cornuri sarate, cu branza

Nu mai fac. Nu mai fac NICIODATA!

Pentru ca…nu ma pot opri din mancat 🙁

Am preluat reteta de la aceeasi fata care m-a inspirat la melcisorii cu mac, insa am adus o modificare la aceasta reteta de cornuri cu branza, care a schimbat consistenta aluatului 🙂

cornuri-cu-branza

Ingrediente Cornuri sarate cu branza

  • 600-700 gr faina alba
  • un cub 25 gr drojdie
  • o lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 200 ml apa calda
  • un ou plus un galbenus de ou
  • 100 ml ulei
  • 50 gr unt
  • 500 gr branza (eu am amestecat branza dulce de vaci cu telemea si am adaugat putina sare; nu multa, telemeaua era deja sarata)

cornuri-cu-branza

 

Mod de preparare Cornuri sarate cu branza

  1. Dizolva drojdia in apa calduta. Adauga 100 gr faina, omogenizeaza si lasa 10 minute la loc cald.
  2. Intr-un bol pune restul de faina, uleiul, oul, sarea si zaharul, adauga amestecul cu drojdie si omogeneazeaza.
  3. Adauga treptat laptele caldut.
  4. Daca e cazul mai adauga fie faina, fie lapte cald, pana obtii un aluat elastic, nelipicios, usor de manevrat.
  5. Imparte aluatul in 5 parti egale.Formeaza din fiecare cate o bila pe care o aplatizezi cu sucitorul.
  6. Unge fiecare foaie cu unt moale,  la temperatura camerei, apoi suprapune-le, aseaza-le intr-un bol , acopera bolul si da-l la rece pentru o ora.
  7. Scoate apoi de la rece si taie foile suprapuse in 5 fasii.
  8. Fiecare fasie o indoi o data (devenind astfel straturi de 10 foi unse intre ele cu unt) apoi o intinzi cu sucitorul pana obtii o foaie aproximativ rotunda.
  9. O imparti in 8 parti egale si pui la baza fiecarei parti o lingurita de branza apoi rulezi. Din fiecare foaie obtii 8 cornuri, deci 40 cornuri in total.
  10. Le asezi in tava in care ai pus hartie pentru copt lasand loc intre ele. Eu am copt cate 16 bucati odata 🙂
  11. Ungi cornurile cu galbenus si bagi tava in cuptorul preincalzit. Coci cornurile la foc mediu pana se rumenesc frumos.

DSC05884

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Clatite fara gluten Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza de casa cu ton si galbiori

Pizza de casa cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email