Blat pufos, frisca, cocos si ananas. – Prajitura cu cocos si ananas
Abia reusesti s-o tai cat de frageda si pufoasa este. Efectiv ti se topeste in gura.
Nu-mi puteam opri baietelul din mancat :-)))
Este o reteta de prajitura de casa pe care o recomand din suflet!
Ingrediente Prajitura cu cocos si ananas – tava 20cm/27 cm; pentru tava mare dublati cantitatile
Blat
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 3 linguri amidon alimentar
- un varf cutit sare
- un plic zahar vanilat
- 3 linguri ulei
- 3 linguri apa
Crema
- 400 gr ananas din compot
- 250 ml frisca lichida indulcita
- 200 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri zahar
- 2 linguri cocos
Cocos pentru pudrat prajitura
Mod de preparare Prajitura cu cocos si ananas
- Separa albusurile de galbenusuri.
- Amesteca intr-un bol galbenusurile impreuna cu apa,uleiul si zaharul vanilat.
- Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare, apoi adauga, lingura cu lingura, zaharul si mixeaza pana se topeste complet.
- Cerne si adauga faina , apoi amidonul si galbenusurile.
- Omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus. Nu circular.
- Tapeteaza tava cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
- Coace la foc mic pana ce blatul capata o culoare aurie si trece testul cu scobitoarea.
- Lasa-l sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.
- Scurge ananasul de sirop, pune-l intr-un bol, apoi baga blenderul in bol pentru cateva secunde pana obtii un piure. Nu trebuie sa fie un piure fin, poti lasa si bucatele mai mari prin el.
- Intr-un bol pune frisca lichida, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixeaza amestecul. Pentru inceput la viteza mica apoi la o treapta mai mare.Te opresti atunci cand frisca are consistenta potrivita.
- Adaugi cocosul, piureul de ananas si omogenizezi.
- Asezi prima foaie de blat in tava si intinzi jumatate din crema. Nivelezi frumos.
- Asezi si blatul ramas, pui restul de crema, nivelezi si presari cocos.
- Dai prajitura la rece pentru cel putin 2 ore.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
Nici nu vreau sa ma gandesc cat de buna poate fi!
Ma bucura vizita ta! 🙂 <3
Si da, foarte buna a fost.
M-ai cucerit! <3
Laurici…abia acum? 🙁 :)))
Pup fata draga si pitici frumosi!
Vai Gabytzo cum arata!!! Mor aici de pofta! Pup :*
Danutzo, speram sa avem si pe azi, dar nici vorba :)))
<3
Ce dimensiune are tava?
20/27 cm
Smantana pt frisca nu e acelasi lucru cu frisca lichida?
Neata. Nu prea.
Frisca lichida mixata capata o consistenta foarte legata, smantana pentru frisca se leaga doar pana la o anumita consistenta. De asta imi si permit sa o amestec cu smantana pentru gatit, ca sunt sigura ca se leaga.
Merci de raspuns,dar..unde gasesc smantana pt frisca? Eu prin magazine am vazut doar frisca lichida. Si nu as vrea sa stric praji
Pui 250 ml frisca lichida si 200 ml smantana cu 25% grasime.
Dar, poti folosi doar smantana pentru frisca , adaugi ananas si apoi adaos de cocos pana capata potrivita pentru a fi legata bine. Probabil va trebui s-adaugi o lingura doua de cocos in plus.
Nu a iesit chiar asa de pufos blatul, dar una peste alta prajitura a iesit f buna, si e si aspectuoasa. Arata bine si prajitura frageda cu mere, cred ca am sa o fac si pe aceea
Neata!
Cat de pufos iese blatul depinde doar de cat de bine s-au batut albusurile, asta-i secretul blaturilor pufoase, si mai apoi incorporarea celorlalte ingrediente usor.
Sa testezi si cealalta sa vezi ce buna e. 🙂
Zi frumoasa sa ai!
Buna ziua
Vreau sa intreb: 1. cate pliculete de zahar vanilat trebuie incorporate in crema? (nu se specifica la ingredientele pentru crema, dar sunt trecute apoi in reteta) si 2. ce dimensiuni are tava in care ati copt blatul? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Gabriela, eu pun..dupa gust. 1 sau 2. Cum iti place mai mult.
Tava are 20/26 cm.
Multumesc mult pentru raspuns. Sincer, nu ma asteptam sa raspundeti asa de repede.
Cu drag!
Nah…nu-mi iese nici mie mereu :)), uneori nu vad la timp intrebarile, dar cand vad ajut cu mare drag unde am omis sa punctez ceva.
Zi minunata sa ai!
Este una dintre prajiturile mele preferate. Este extrem de gustoasa! Va multumesc pentru reteta si va felicit!
Multumesc mult de tot!’
Eu nici nu stiu de ce n-am mai repetat-o desi a placut extreeem de mult copiilor.
Poate-o fac in week-end 😉
Te pup.
Am si eu o intrebare va rog,in blat nu se pune praf de copt?
Buna, Lavinia.
Daca mixezi bine albusurile nu este necesar 🙂
Buna cu ce Pot inlocui amidonul
Buna! Cu faina alba, cernuta.
Ce cantitate de faina
In reteta sunt 3 linguri de faina si 3 de amidon (6 linguri in totale), daca nu aveti amidon puneti 6 linguri faina.