Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Briose fara zahar a fost alegerea de azi.
Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in pene :))
Glumesc, dar cred ca orice parinte incearca sa ofere copiilor, in lumea asta plina de tentatii, tot ce se poate mai bun.
Reteta de fata se poate realiza, pentru cei ce nu au probleme cu zaharul, cu ciocolata obisnuita + 60 g zahar la mixarea oualelor, restul retetei remanand neschimbat.
Ingrediente
250 g banuti de ciocolata alba fara zahar (daca folositi ciocolata alba obisnuita, adaugati 60 g zahar cand mixati ouale)
3 oua
80 g unt
un plic zahar vanilat
240 g faina
o lingurita praf de copt
2 linguri pline iaurt
putina sare
Greentella – crema de ciocolata fara zahar
Mod de preparare briose fara zahar
Topiti banutii de ciocolata impreuna cu untul, la foc mic, pana la omogenizare.
Lasati sa se racoreasca.
Mixati ouale cu sarea timp de 3-4 minute la viteza maxima.
Adaugati, putin cate putin, ciocolata topita, mixand continuu.
Amestecati ingredientele uscate si le adaugati peste cele umede, amestecand usor, de jos in sus.
La final incorporati iaurtul.
Pregatiti tava de briose si asezati hartiute speciale.
Puneti din compozitie in fiecare forma.
In mijlocul fiecareia, puneti cate putina crema de ciocolata.
Apasati usor.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit, pe treapta 2, la 165 grade pentru 20 minute, apoi cresteti temperatura la 180 grade si mai lasati pana se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.
Le mai lasati 10 minute in tava apoi le puteti scoate.
Pofta buna!
Delicioase , si cui nu-i place ciocolata ?