Daca nu incercati tarta asta cu visine, chiar ma supar pe voi! :))) N-are nici aluat complicat, nici timp lung de lasat la frigider, nici unt cu tonele :)) Tarta are exact ce-i trebuie si-i exact desertul de care Mona mea nu s-ar satura prea usor, mai ales ca iubeste tot ce e cu visine 😀 Mi-am amintit eu c-am facut demult o tarta buna, sarata si-am preluat aluatul de la ea. E rapid si foarte bun 🙂
Ingrediente Tarta cu visine
Aluat
- 320 g faina alba
- o lingurita praf de copt
- 3 linguri zahar pudra
- putina sare
- 100 g unt
- 3 linguri smantana grasa
- un ou
Umplutura
- 800 g visine (cantarite fara samburi)
- 120 g zahar (+/- 2 linguri)
- 50 g unt
- 3 linguri amidon alimentar
- un plic zahar vanilat
Un ou pentru finisat tarta
Preparare aluat
Puneti zaharul intr-o craticioara si-l caramelizati. Cand a capatat culoarea chihlimbarului puneti untul, apoi visinele cu tot cu sucul lasat de ele.
Amestecati usor si nu va speriati daca zaharul caramel se intareste, dati focul la mic spre mediu si lasati pana incepe sa fiarba, amestecand usor, pana cand tot caramelul s-a topit. Gustati si vedeti daca vreti sa fie mai dulce. Eu am mai pus 2 linguri de zahar.
Cand aveti un amestec omogen, fierbinte, diluati amidonul in 50 ml apa si-l turnati peste visine amestecand. Compozitia se va ingrosa instant si va deveni ca o budinca. Mai amestecati un minut pe foc, apoi opriti flacara si adaugati zaharul vanilat. Lasati umplutura pentru tarta cu visine sa se racoreasca.
E ATAT DE BUN!!!
Intre timp preincalziti cuptorul la 180 grade.
Scoateti tava cu aluat de la frigider, o intepati cu o furculita in cateva locuri si introduceti pe treapta a doua Coaceti pentru 8 minute.
Scoateti cu ajutorul unui servet de bucatarie, turnati umplutura de visine, nivelati usor, iar din aluatul ramas intindeti o foaie, taiati fasii si realizati un grilaj la suprafata tartei, imbracand umplutura.
Ungeti cu ou batut si reintroduceti tava la cuptor. Coaceti pana cand se rumeneste usor.
Optional pudrati tarta cu visine cu zahar pudra.
Noi nu am asteptat sa se raceasca si SUNT SIGURA ca nimeni nu poate astepta :)))
Tarta cu visine este excelenta usor-usor calduta!
Pe facebook ma gasesti la – RETETE PAPA BUN


- 320 g faina alba
- o lingurita praf de copt
- 3 linguri zahar pudra
- putina sare
- 100 g unt
- 3 linguri smantana grasa
- un ou
- Umplutura
- 800 g visine (cantarite fara samburi)
- 120 g zahar (+/- 2 linguri)
- 50 g unt
- 3 linguri amidon alimentar
- un plic zahar vanilat
- Un ou pentru finisat tarta