mnb

Tarta cu visine

2.94KVizualizări
5
(2)

Daca nu incercati tarta asta cu visine, chiar ma supar pe voi! :))) N-are nici aluat complicat, nici timp lung de lasat la frigider, nici unt cu tonele :)) Tarta are exact ce-i trebuie si-i exact desertul de care Mona mea nu s-ar satura prea usor, mai ales ca iubeste tot ce e cu visine 😀 Mi-am amintit eu c-am facut demult o tarta buna, sarata si-am preluat aluatul de la ea. E rapid si foarte bun 🙂

Tarta cu visine - 4

Ingrediente Tarta cu visine

Aluat

  • 320 g faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri zahar pudra
  • putina sare
  • 100 g unt
  • 3 linguri smantana grasa
  • un ou

Umplutura

  • 800 g visine (cantarite fara samburi)
  • 120 g zahar (+/- 2 linguri)
  • 50 g unt
  • 3 linguri amidon alimentar
  • un plic zahar vanilat

Un ou pentru finisat tarta

Preparare aluat 

Pregatim aluatul pentru tarta:
Topim untul si-l lasam la racit.
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea, oul, untul si smantana. Framantam usor pana obtinem un aluat moale usor de modelat.
Nu exagerati cu framantatul, nu este cazul, trebuie doar sa omogenizati totul.
Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava (neunsa) , oprind o treime din aluat pentru “grilajul” superior.
Eu am pus la baza formei 2 fasii lungi de hartie pentru copt; ajuta la scoaterea usoara din forma 😉
Dati tava la rece pana cand pregatiti umplutura
umplutura tarta cu visine

 

Puneti zaharul intr-o craticioara si-l caramelizati. Cand a capatat culoarea chihlimbarului puneti untul, apoi visinele cu tot cu sucul lasat de ele.

Amestecati usor si nu va speriati daca zaharul caramel se intareste, dati focul la mic spre mediu si lasati pana incepe sa fiarba, amestecand usor, pana cand tot caramelul s-a topit. Gustati si vedeti daca vreti sa fie mai dulce. Eu am mai pus 2 linguri de zahar.

Cand aveti un amestec omogen, fierbinte, diluati amidonul in 50 ml apa si-l turnati peste visine amestecand. Compozitia se va ingrosa instant si va deveni ca o budinca. Mai amestecati un minut pe foc, apoi opriti flacara si adaugati zaharul vanilat. Lasati umplutura pentru tarta cu visine sa se racoreasca.

E ATAT DE BUN!!!

Intre timp preincalziti cuptorul la 180 grade.

Scoateti tava cu aluat de la frigider, o intepati cu o furculita in cateva locuri si introduceti pe treapta a doua Coaceti pentru 8 minute.

Scoateti cu ajutorul unui servet de bucatarie, turnati umplutura de visine, nivelati usor, iar din aluatul ramas intindeti o foaie, taiati fasii si realizati un grilaj la suprafata tartei, imbracand umplutura.

Ungeti cu ou batut si reintroduceti tava  la cuptor. Coaceti pana cand se rumeneste usor.

Optional  pudrati tarta cu visine cu zahar pudra.

Noi nu am asteptat sa se raceasca si SUNT SIGURA ca nimeni nu poate astepta :)))

Tarta cu visine este excelenta usor-usor calduta!

Tarta cu visine

Tarta cu visine

Pe facebook ma gasesti la – RETETE PAPA BUN

 

Tarta cu visine
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Romaneasca
Lista de cumparaturi
  • 320 g faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri zahar pudra
  • putina sare
  • 100 g unt
  • 3 linguri smantana grasa
  • un ou
  • Umplutura
  • 800 g visine (cantarite fara samburi)
  • 120 g zahar (+/- 2 linguri)
  • 50 g unt
  • 3 linguri amidon alimentar
  • un plic zahar vanilat
  • Un ou pentru finisat tarta

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: